Bart Deman (midden) neemt slotenmakerij Compernolle over van Erik en Marleen, die blijven meehelpen in de zaak.
Volledig scherm
Bart Deman (midden) neemt slotenmakerij Compernolle over van Erik en Marleen, die blijven meehelpen in de zaak. © Benny Proot

Slotenmaker uit ‘Aspe’ geeft zijn loper door aan jongere generatie: “Slechts weinig mensen geraken overal binnen zoals ik”

De bekende slotenmakerij van Erik Compernolle (66) in de Baron Ruzettelaan in Assebroek is overgenomen. Erik, die ook in de VTM-serie ‘Aspe’ commissaris Pieter Van In en co hielp met het openmaken van sloten, geeft de fakkel door aan Bruggeling Bart Deman (33). Die leerde de jongste jaren het ambacht. “We zijn een uitstervend ras.” Erik blijft wel meehelpen in de zaak.

  1. Verken Brugge met gloednieuw stadsspel Urban Hunt: “De koffiezet-award gaat naar het team dat het langst heeft getalmd tussen twee opdrachten”
    PREMIUM
    Brugge

    Verken Brugge met gloednieuw stadsspel Urban Hunt: “De koffiezet-a­ward gaat naar het team dat het langst heeft getalmd tussen twee opdrachten”

    Een creatieve speurtocht door Brugge. Zo noemen Klaas Lannoy en Roel Vaneyghen hun stadsspel Urban Hunt. Eerder ontwikkelden de Ieperlingen het spel al voor hun thuisstad en voor Gent. Nu is er dus een Brugse versie. “Natuurlijk passeer je langs de belangrijkste hotspots in Brugge, maar het is geen historisch spel”, zeggen ze.