Volledig scherm
Miguel Van Damme © Photo News

Slecht nieuws voor Cercle-doelman Miguel Van Damme: opnieuw in ziekenhuis in strijd tegen leukemie

Slecht nieuws over Cercle-doelman Miguel Van Damme. De voetballer ligt opnieuw in het ziekenhuis en zou hervallen zijn in de strijd tegen leukemie. Dat wordt bevestigd aan onze redactie. 

Van Damme voert al jaren een zware strijd tegen kanker en herviel eerder al eens. Toch bleef de doelman van de vereniging vechten. Enkele maanden geleden onderging hij een transplantatie nadat de dokters een ‘perfecte match’ hadden gevonden als donor. Vrijdagavond kreeg Cercle Brugge echter slecht nieuws te horen. De doelman ligt opnieuw in het ziekenhuis nadat dokters slechte cellen vaststelden in zijn lichaam. Midden vorige week kreeg Van Damme tijdens het gala van de Gouden Schoen nog een bemoedigende boodschap van de wereldberoemde doelman Iker Casillas. 

Applaus in 16de minuut

Net nu maakt Cercle Brugge bekend dat ze de handen in elkaar slaan met de stichting ME TO YOU. Samen gaan beide partijen een structureel partnership aan met de doelstelling om de bewustwording én het onderzoek naar leukemie of bloedkanker meer onder de aandacht te brengen. Het constructieve partnership zal net voor de start van Cercle Brugge-Anderlecht van komende zondag om 14u30 worden afgetrapt. De vereniging roept alle supporters op om in de 16de minuut één minuut te applaudisseren - verwijzend naar het rugnummer van Miguel Van Damme. 

Volledig scherm
Miguel Van Damme kreeg een truitje van Courtois © Instagram Miguel Van Damme
Volledig scherm
Miguel Van Damme tijdens de Gouden Schoen © vtm
Volledig scherm
Iker Casillas sprak bemoedigende woorden voor de keeper van Cercle © vtm
 1. Manchester-fans in Brugse binnenstad, dat is bier, bier en nog eens bier

  Manchester-fans in Brugse binnenstad, dat is bier, bier en nog eens bier

  Honderden supporters van Manchester United hebben donderdagmiddag de Brugse binnenstad ingepalmd. Vooral op de Eiermarkt troepten de fans al uren voor de aftrap samen. Daarbij vloeide het bier rijkelijk. Voor de cafébazen viel het wel te betreuren dat de meesten hun eigen blikken bier meebrachten. Opvallend: de geplande optocht ging uiteindelijk niet door. “De slechte weersomstandigheden hebben die plannen letterlijk in het water gegooid. De meesten wilden met een bus of taxi richting stadion”, zegt politiewoordvoerster Lien Depoorter.
 2. Dries (35) en Charlotte (33) uit Dudzele strijden voor winst in nieuw VTM-programma: “We zijn niet bang van een avontuur”

  Dries (35) en Charlotte (33) uit Dudzele strijden voor winst in nieuw VTM-programma: “We zijn niet bang van een avontuur”

  In 2008 viel Vlaanderen massaal voor ‘Mijn Restaurant’. Zes jaar later was er ‘Mijn Pop-uprestaurant!’. En vanaf 3 maart pakt VTM elke dinsdag en donderdag om 20.35 uur uit met een nieuwe culinaire wedstrijd: ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’. Eén van de tien deelnemende duo’s komt uit Dudzele. Dries Devrome en Charlotte Verheecke zien het zitten: “We verzorgen onze gasten in de bed&breakfast ook graag”, zegt Charlotte.
 3. Brugse Ariana (25) slachtoffer van zinloos geweld aan Eiermarkt: “Plots liep er bloed over mijn wang”

  Brugse Ariana (25) slachtof­fer van zinloos geweld aan Eiermarkt: “Plots liep er bloed over mijn wang”

  Een 25-jarige moeder is op de Eiermarkt in Brugge slachtoffer geworden van zinloos geweld. Ariana Socola, een Brugse met Ecuadoriaanse roots, was in de Starz Club aan het dansen met een vriendin toen een jonge kerel die vriendin plots uitdagend aankeek. “Toen ik buiten een sigaretje ging roken, kwam hij me achterna, vroeg hij waarom ik stond te lachen en kreeg ik een vuistslag”, vertelt het meisje.