Doe mee aan de virtuele zoektocht tijdens deze coronacrisis.
Volledig scherm
Doe mee aan de virtuele zoektocht tijdens deze coronacrisis. © Benny Proot

Slaat de verveling toe? Doe mee aan virtuele zoektocht in de Brugse Koninklijke Stadsschouwburg

Om cultuurliefhebbers ook thuis te laten genieten van de Brugse Koninklijke Stadsschouwburg organiseert Cultuurcentrum Brugge vanaf maandag 23 maart een virtuele zoektocht.

Elke dag om 13.30 uur stelt het Brugse cultuurhuis een vraag op zijn Facebookpagina. Het antwoord is te vinden via de virtuele rondleiding. Wie als eerste het juiste antwoord vindt, en dat antwoord ook als eerste post onder de vraag van de dag, ontvangt een waardebon van 10 euro voor toekomstige voorstellingen van Cultuurcentrum Brugge. “In deze moeilijke en bijzonder vreemde tijden, brengen we cultuur graag tot bij de mensen in huis. Ook al ontmoeten we elkaar even niet op onze favoriete cultuurlocaties, toch willen we cultuurliefhebbers blijven inspireren”, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock (CD&V).

Deelnemers kunnen maar één keer winnen. De waardebon wordt opgestuurd na de coronacrisis en is twee jaar geldig.

  1. ‘Wielerman’ Renaat Schotte kijkt na 25 jaar verslaggeving terug: “Qua levenskwaliteit komen maar weinig steden aan de enkels van Brugge”
    PREMIUM

    ‘Wielerman’ Renaat Schotte kijkt na 25 jaar verslagge­ving terug: “Qua levenskwa­li­teit komen maar weinig steden aan de enkels van Brugge”

    Zijn trillende stem op de motor als weer eens een nieuwe kasseistrook wordt aangesneden, behoort net als de Vlaamse klassiekers stilaan tot ons erfgoed. Maar het coronavirus gooit roet in het eten. Wielerliefhebbers blijven op hun honger zitten om zich te verlekkeren aan de heerlijke tussenkomsten van ‘wielerman’ Renaat Schotte (51) uit Brugge. Hij zit 25 jaar in het wiel van de renners. “Dit beroep heeft me de hele wereld doen zien.”