De Sint-Amandsstraat wordt heraangelegd.
Volledig scherm
De Sint-Amandsstraat wordt heraangelegd. © rv

Sint-Amandsstraat ondergaat metamorfose: “We willen deze straat gezelliger dan ooit maken”

BruggeDe nutswerken zijn al gestart, maar de stad Brugge vernieuwt vanaf midden februari ook het wegdek van de Sint-Amandsstraat, tussen de Markt en de Geldmuntstraat. “Met deze heraanleg krijgt dit knus wandelstraatje een volledige metamorfose: een opsteker voor de Bruggelingen”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld). 

 1. Na 30 jaar nieuwe uitbater voor loopspeciaalzaak Running Center: “Na al die jaren komt 80% van de klanten voor het eerst langs”
  Brugge

  Na 30 jaar nieuwe uitbater voor loopspeci­aal­zaak Running Center: “Na al die jaren komt 80% van de klanten voor het eerst langs”

  Running Center, de speciaalzaak voor loopschoenen in Sint-Andries, heeft na dertig jaar een nieuwe zaakvoerder. Vanuit heel de provincie komen beginnende en gevorderde joggers naar die zaak om zich te laten adviseren. “Onze hoofdtaak zal altijd dezelfde blijven, maar we willen er ook wat beleving aan toevoegen”, zegt Davy Vandekerckhove (39).
 2. Het zoemt aan zee! Waarom West-Vlaanderen de meest bij-vriendelijke provincie is. En hoe je daar zelf kunt aan meewerken
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Het zoemt aan zee! Waarom West-Vlaanderen de meest bij-vriendelij­ke provincie is. En hoe je daar zelf kunt aan meewerken

  Wist je dat er driehonderd soorten bijen rondzoemen in de Vlaamse tuinen? En dat je zelf ook je bijdrage kunt leveren om het de honingmakende insecten nog aangenamer te maken? Maar het kan nog beter. Op het grote Bijensymposium, waar onder andere Knokke-Heist aan meewerkt, gaan onderzoekers en mensen uit het veld de komende weken aan de slag. Niet toevallig is voor West-Vlaanderen gekozen. Zo deed de pas overleden burgemeester Leopold Lippens heel wat inspanningen voor de bijen. “Waarom? Wie dat vraagt, beseft duidelijk niet hoe belangrijk ze zijn.”
 1. Domburgse ondernemers slaan alarm: wij moeten open!
  Play

  Domburgse onderne­mers slaan alarm: wij moeten open!

 2. Klompenmaker Jaap uit Heinkenszand luidt de noodklok
  Play

  Klompenma­ker Jaap uit Heinkens­zand luidt de noodklok