Nadine W. tijdens één van haar vele onbetaalde etentjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Nadine W. tijdens één van haar vele onbetaalde etentjes. © Dujardin / Houwen

‘Schrik van de kusthoreca’ zit niet langer in gevangenis, maar wel in psychiatrie. Of hoe het gerecht vrijlating van tafelschuimster kon voorkomen

Brugge/Oostende/GentDe straf van tafelschuimster Nadine W. (50) zit erop. De vrouw, die bekend werd als ‘schrik van de kusthoreca’, zat de voorbije 2,5 jaar achter slot en grendel nadat ze bijna 120 keer op restaurant ging zonder te betalen. Op vrije voeten komt W. (voorlopig) niet. Door een slimme zet van het gerecht werd ze maandagavond nog opgenomen in de psychiatrie. 

  1. PORTRET. Patrick Declerck, de man achter befaamde stadscinema Liberty, is overleden: “Een koppige Bruggeling met een ongelooflijke passie voor film”
    PREMIUM
    Brugge

    PORTRET. Patrick Declerck, de man achter befaamde stadscine­ma Liberty, is overleden: “Een koppige Bruggeling met een ongeloof­lij­ke passie voor film”

    Bruggeling Patrick Declerck, jarenlang de bezieler van de stadscinema Liberty in de Kuiperstraat, is afgelopen weekend overleden. Hij is 68 jaar geworden. Het nieuws raakte nu pas bekend. De filmliefhebber pur sang had zijn zaak, waar hij écht alles deed, al vier jaar geleden stopgezet. “Patrick was bezeten door film en filmtechniek. Het was een koppigaard, maar altijd bereid om te helpen waar hij kon”, typeert de Brugse filmkenner Patrick Van Hauwaert hem.