Steve Eyland, Jan Sigmans en Ivan Ballegeer kwamen zelf naar de uitspraak luisteren.
Volledig scherm
PREMIUM
Steve Eyland, Jan Sigmans en Ivan Ballegeer kwamen zelf naar de uitspraak luisteren. © De Voogt

‘Schrik van de cipiers’ krijgt zes jaar cel voor brutale aanval in Brugse gevangenis: “Hij liet slachtoffers voor dood achter”

Izyaur Mutaliev (29), de kooivechter die ook ‘de schrik van de cipiers’ wordt genoemd, heeft zes jaar cel gekregen voor een brutale aanval op drie cipiers in de Brugse gevangenis. De rechter benadrukte in haar vonnis dat penitentiair beambten niet als boksbal mogen gebruikt worden. “Die uitspraak is voor ons nog belangrijker dan de straf”, reageren de slachtoffers.

  1. Seksuoloog Wim Slabbinck vraagt dringend aandacht voor emotioneel welzijn: “Acht procent van Belgen had in periode april-juni suïcidale gedachten”
    PREMIUM

    Seksuoloog Wim Slabbinck vraagt dringend aandacht voor emotioneel welzijn: “Acht procent van Belgen had in periode april-ju­ni suïcidale gedachten”

    Dat onze uitgebreide, losse bubbel niet snel terugkomt en we misschien nog een jaar selectief zullen moeten zijn met onze sociale contacten, psychotherapeut en seksuoloog Wim Slabbinck hoort het de virologen niet graag zeggen. “Zeker nu recente cijfers aantonen dat, in vergelijking met cijfers van twee jaar geleden, de helft méér mensen rondloopt met donkere gedachten”, zegt de Brugse Gentenaar. “Héél veel mensen lijden emotioneel heel erg onder de coronamaatregelen. Dat is óók een epidemie.”