Volledig scherm
Brugge online geboorte aangifte © Benny Proot

Schrijf pasgeboren kindje voortaan in ziekenhuis al in

Kersverse ouders van een kindje dat in één van de Brugse ziekenhuizen geboren wordt, kunnen hun zoon of dochter voortaan meteen inschrijven in het bevolkingsregister vanuit het ziekenhuis zelf. 

Voorheen was het de bedoeling om een afspraak te maken in het Huis van de Bruggeling om daar de nieuwe spruit in te schrijven. “In de nieuwe, drukke en uitdagende periode die een geboorte met zich meebrengt, is dat geen evidentie voor jonge gezinnen”, zegt schepen van Burgerlijke Stand Ann Soete (Open Vld Plus). “We zetten hier een stap vooruit inzake klantvriendelijkheid.” Zowel het AZ Sint-Jan als het AZ Sint-Lucas biedt nu een oplossing. Elke maandag en donderdag zal een ambtenaar van de burgerlijke stand een halve dag aanwezig zijn om alle geboortes digitaal te registreren. Er zijn ook uitzonderingen. In sommige gevallen zullen de jonge ouders alsnog naar het Huis van de Bruggeling moeten gaan voor een inschrijving. Dat is onder meer het geval wanneer er geen Belgische ouders zijn of wanneer er bijvoorbeeld geen erkenning van de vader is.

Meer info: geboorten@brugge.be of 050/47.53.40.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Enkel lof voor optreden Brugse politie ... maar daar komt Anderlecht al: “Drie risicowedstrijden op een rij? Ja, dat is druk”

    Enkel lof voor optreden Brugse politie ... maar daar komt Anderlecht al: “Drie risicowed­strij­den op een rij? Ja, dat is druk”

    De uittocht van de Turkse supporters is woensdagavond zonder noemenswaardige problemen verlopen. De 37 herrieschoppers die met knuppels en pyrotechnisch materiaal in de buurt van het stadion liepen, werden na de wedstrijd vrijgelaten. Veel rust is er de Brugse politie echter niet gegund, zondag wacht opnieuw een risicowedstrijd met de komst van aartsrivaal Anderlecht. “Ook voor die match zetten we extra manschappen in”, zegt woordvoerster Lien Depoorter.
  2. Defect voertuig op E40 verstoort verkeer richting Brugge: voetbalfans moeten aanschuiven

    Defect voertuig op E40 verstoort verkeer richting Brugge: voetbal­fans moeten aanschui­ven

    Het is aanschuiven geblazen op de E40 ter hoogte van Drongen. Door een defect voertuig ter hoogte van Drongen zijn momenteel zowel de linker als- de rechterrijkstrook versperd richting Brugge. Dat meldt het verkeerscentrum. Een ongelukkige timing, want de wedstrijd tussen Club Brugge en Galatasaray lokt vanavond heel wat volk vanuit het binnenland naar de West-Vlaamse provinciehoofdstad. Om 18.55 uur stipt start de Champions League-wedstrijd.