De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Schotse trucker krijgt 37 maanden cel voor smokkel van 10 Vietnamezen tussen z'n lading autobanden

ZeebruggeEen 65-jarige Schot is veroordeeld tot 37 maanden cel voor mensensmokkel. In z’n vrachtwagen werden vorig jaar 10 Vietnamezen, waaronder 8 minderjarigen, aangetroffen. De illegalen zaten verstopt tussen een lading autobanden.

 1. Politieman Michel (48) springt in kanaal om rolstoelgebruikster te redden, nu krijgt hij medaille voor zijn heldendaad: “Ik koos voor deze job om mensen te helpen”
  PREMIUM
  Brugge

  Politieman Michel (48) springt in kanaal om rolstoelge­bruik­ster te redden, nu krijgt hij medaille voor zijn heldendaad: “Ik koos voor deze job om mensen te helpen”

  Ruim een jaar nadat politie-inspecteur Michel Declercq (48) in Brugge een vrouw in een rolstoel van de verdrinkingsdood redde, krijgt hij een medaille van het Carnegie Hero Fund. Een enorme eer, al blijft Michel er zelf bescheiden onder. “Ik zou het meteen opnieuw doen. Al kan je maar een iemand redden in je carrière, voor die familie maakt dat een wereld van verschil." We keren met hem terug naar de bewuste dag.
 1. Buschauffeur Tony opent indrukwekkend politiemuseum in Brugge: “Misschien groeit zo het respect voor deze mensen en hun job”
  PREMIUM
  Brugge

  Buschauf­feur Tony opent indrukwek­kend politiemu­se­um in Brugge: “Misschien groeit zo het respect voor deze mensen en hun job”

  Honderden uniformen, kepies, tal van attributen van de arm der wet...: in het Brugs politiemuseum, gevestigd in een leeg commissariaat, vind je het allemaal. Na maanden voorbereidingen is de droom van buschauffeur Tony Gilliaert (43) werkelijkheid geworden. “Noem dit gerust een uit de hand gelopen hobby, ja. Het is de bedoeling om dit museum, het enige in zijn soort in ons land, minstens de komende 6 à 7 jaar open te houden”, zegt Tony. Wij keken onze ogen uit.
 2. Marinekazerne van Sint-Kruis verhuist in 2025 naar Zeebrugge en Oostende: “Stad wil site aankopen en goede bestemming geven”
  Sint-Kruis

  Marineka­zer­ne van Sint-Kruis verhuist in 2025 naar Zeebrugge en Oostende: “Stad wil site aankopen en goede bestemming geven”

  Defensie verkoopt tegen 2025 de militaire site in Sint-Kruis. Dat is maandag bekendgemaakt in het nieuwe kwartierplan. De diensten van de marinekazerne verhuizen de komende jaren geleidelijk naar Oostende en Zeebrugge. De stad Brugge toont zich kandidaat om de site in Sint-Kruis te kopen. “We willen ze een mooie nieuwe bestemming geven, met een meerwaarde voor de buurt”, zegt burgemeester Dirk De fauw.