De feiten speelden zich af in de haven van Zeebrugge.
Volledig scherm
De feiten speelden zich af in de haven van Zeebrugge. © BELGA

Scheepvaartverkeer drietal uur stilgelegd na noodoproep van transmigranten: duo wordt uiteindelijk aangetroffen in wagen

Het scheepvaartverkeer in de haven van Zeebrugge heeft vrijdagnamiddag een drietal uur stilgelegen na een noodoproep van transmigranten. Dat bevestigt het parket van Brugge. Na een intense zoekactie werden twee vluchtelingen aangetroffen in een wagen, die klaarstond om verscheept te worden naar het Verenigd Koninkrijk.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Groepje mannen bedelt om eten en geld... en valt daarna Yves (45) met breekmes aan: “Het kon véél erger dan wat snijwonden geweest zijn”
    PREMIUM

    Groepje mannen bedelt om eten en geld... en valt daarna Yves (45) met breekmes aan: “Het kon véél erger dan wat snijwonden geweest zijn”

    Een 45-jarige arbeider is maandagnacht door een groepje mannen overvallen langs het jaagpad langs de Ter Doeststraat in Lissewege. Yves De Waele was er signalisatieborden aan het ophalen toen er plots vijf mannen hem omsingelden. “Ze vroegen in het Engels om eten, drank en geld. Toen er een discussie ontstond, haalde een van hen een breekmes boven en werd ik verscheidene keren gesneden”, zegt de veertiger.