De brandweer kon de brandende roetresten blussen op het voetpad.
Volledig scherm
De brandweer kon de brandende roetresten blussen op het voetpad. © Jan Van Maele

Schade blijft beperkt bij schouwbrand in Assebroek

AssebroekIn de Molenstraat in Assebroek is zaterdagnamiddag brand ontstaan in de schouw van een woning. De schade bleef beperkt.

 1. Vrachtwagens weren uit schoolomgevingen lukt in Brugge niet, al proberen ze 't wel met een charter
  Brugge

  Vrachtwa­gens weren uit schoolomge­vin­gen lukt in Brugge niet, al proberen ze 't wel met een charter

  De stad Brugge heeft, samen met verschillende sectororganisaties zoals de Bouwunie en Transport en Logistiek Vlaanderen een charter ondertekend om vrachtwagens tijdens start en einde van de schooldag te weren. Het is in Brugge de enige manier om schoolomgevingen veiliger te maken, want een verbod op vrachtverkeer rond de schoolpoort komt er niet. “Anders moeten we wachtplaatsen voorzien en dat is niet overal te realiseren", zegt burgemeester Dirk De fauw.
 2. “Voodoopriester knipte mijn haren af en zou over mijn hele lichaam pijn lijden als ik praatte”: meisje (18) vertelt aan Brugse speurders hoe Nigeriaanse bende haar in de prostitutie dwong
  PREMIUM
  Brugge/Antwerpen/Oostende

  “Voodoop­ries­ter knipte mijn haren af en zou over mijn hele lichaam pijn lijden als ik praatte”: meisje (18) vertelt aan Brugse speurders hoe Nigeriaan­se bende haar in de prostitu­tie dwong

  De Nigeriaanse C.N. was amper 16 jaar toen ze in handen viel van een prostitutiebende. Twee jaar later zou ze naar Antwerpen zijn gesmokkeld om zich elke dag te prostitueren, zo vertelde ze vorig jaar aan speurders van de Brugse politie. Voor haar vertrek had een voodoopriester het tienermeisje schrik aangejaagd met een weerzinwekkend ritueel, zodat ze haar mond zou houden. Het vermeende kopstuk van de bende riskeert nu tien jaar cel, maar vraagt grotendeels de vrijspraak.
 1. Max voelt het: hij is geboren om muziek te maken
  Play

  Max voelt het: hij is geboren om muziek te maken

 2. Graafmachine raakt hoogspanningskabel bij ’s-Heerenhoek
  Play

  Graafmachi­ne raakt hoogspan­nings­ka­bel bij ’s-Heerenhoek