Brugge Frietfarm: Leen De Prest en Sasha Deblaere
Volledig scherm
Brugge Frietfarm: Leen De Prest en Sasha Deblaere © Benny Proot

Sacha en Leen ruilen broodjes voor frituur in Zuidzandstraat: “We mikken op toeristen én Bruggelingen”

In de Brugse Zuidzandstraat is, tussen een pak kleding- en schoenenketens, zowaar een frituur geopend. Het Brugs koppel Sacha Deblaere (46) en Leen De Prest (39) startte er zopas met de Frietfarm. Ze waren daarvoor, op dezelfde locatie, de gezichten van broodjeszaak Panos. “In de Frietfarm kunnen we ons helemaal toespitsen op ons eigen ding", zeggen ze.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Alles om ‘Gentse toestanden’ te vermijden: politie patrouilleert extra in Brugse uitgaansbuurten

  Alles om ‘Gentse toestanden’ te vermijden: politie patrouil­leert extra in Brugse uitgaans­buur­ten

  Er heerst een ‘verhoogde waakzaamheid’ van de Brugse politie voor studentenfeesten in de buurt van ‘t Zand en de Eiermarkt. Bij de opening van het academiejaar hangt daar meestal een uitgelaten sfeer, maar de stad wil toestanden zoals in de Gentse Overpoortstraat vermijden. “Wij hebben alvast onze leden gevraagd om alle coronamaatregelen te volgen”, zegt Robin Van Houtven van studentenclub De Zwoane.
 2. Groepje mannen bedelt om eten en geld... en valt daarna Yves (45) met breekmes aan: “Het kon véél erger dan wat snijwonden geweest zijn”
  PREMIUM

  Groepje mannen bedelt om eten en geld... en valt daarna Yves (45) met breekmes aan: “Het kon véél erger dan wat snijwonden geweest zijn”

  Een 45-jarige arbeider is maandagnacht door een groepje mannen overvallen langs het jaagpad langs de Ter Doeststraat in Lissewege. Yves De Waele was er signalisatieborden aan het ophalen toen er plots vijf mannen hem omsingelden. “Ze vroegen in het Engels om eten, drank en geld. Toen er een discussie ontstond, haalde een van hen een breekmes boven en werd ik verscheidene keren gesneden”, zegt de veertiger.