Volledig scherm
Zwemmers kunnen zich volgende maand uitleven in de reitjes. © Benny Proot

‘s Avonds zwemmen in de reitjes? Het kan in september tijdens Maand van de Sportclub

In september slaan de stad Brugge en Sport Vlaanderen opnieuw de handen in elkaar voor de Maand van de Sportclub. Naast de traditionele sportbeurs op ’t Zand organiseren twee Brugse watersportclubs ook voor het eerst twee nocturnes op de reitjes.

De Langereizwemmers houden op zaterdagavond 7 september een Urban Swim. “Het gaat om een zwemjogging over diverse afstanden zonder competitief element”, zegt secretaris Bruno Chinitor. “Onze Urban Swim wil op een sportieve manier een veilige toegang bieden tot de lokale waterwegen en zo de noodzaak van proper water in de stad benadrukken.” De langste afstand bedraagt 4 kilometer en start verplicht om 18.45 uur. De kortere afstanden hebben een vrije start vanaf 18.45 uur tot 20 uur. Tegen valavond moet elke deelnemer de finish bereikt hebben. Om de veiligheid te garanderen kunnen maximaal 200 zwemmers deelnemen aan het event. Een week na de Langereizwemmers organiseert de vzw Aan de Plas een tocht op paddleboards tussen Carmersbrug en ’t Stil Ende. Ook op 14 september vindt de eerste start om 18.45 uur plaats. 

Naast de twee nocturnes vindt op 8 september op ’t Zand ook de traditionele sportbeurs plaats. Liefst zestig sportclubs presenteren zich aan het grote publiek in verschillende standjes. “Voor het eerst zal er een hockeyterrein aangelegd worden waarop de bezoekers een initiatie kunnen volgen bij de koninklijke Hockey Club Brugge”, zegt schepen van Sport Franky Demon (CD&V). “Ook onder meer de Hallebardiers zullen hun technieken tonen tijdens een demonstratie en initiatie olympisch en historisch schermen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. “Zeker 30 procent extra klanten sinds we een Michelinster hebben”

    “Zeker 30 procent extra klanten sinds we een Michelin­ster hebben”

    Elf restaurants in onze regio mogen zich in 2020 een sterrenzaak noemen, want de Michelingids beloonde hen met minstens één ster. Bart Desmidt van restaurant Bartholomeus in Heist - dat de deuren sluit - levert zijn twee sterren in, terwijl Gert De Mangeleer met L.E.S.S. een nieuwkomer is. “Een ster levert ons minstens 30 procent extra klanten op”, zegt Timothy Goffin van het gelijknamige Brugse restaurant.