Volledig scherm
PREMIUM
Werknemer Tom Lanckriet en echtgenote Stefanie Willaert, met hun zoontjes Rune (links) en Maxime (rechts). © Benny Proot

“Rune (4) heeft zijn leven aan de heli te danken! Het belang is te groot”

Artes, misschien wel het warmste bedrijf van de provincie. Het bouwbedrijf stelde begin dit jaar het voortbestaan van de MUG-heli veilig voor minstens drie jaar, met een sponsorbedrag van 225.000 euro. De voorbije drie jaar werd al 150.000 euro gedoneerd. En zeggen dat grote baas en Zeebruggeling Robert Hoornaert (60) eigenlijk een overnemer van het contract zocht maar niet vond. “Het maatschappelijk belang was te groot. Maar eigenlijk zou de overheid dit moeten financieren”, zegt hij. Maar achter die betrokkenheid zit meer. Een erg menselijk verhaal, over het zoontje Rune (4) van werknemer Tom Lanckriet (35) uit Koekelare.

Op 8 juli 2016 sloeg het noodlot ei zo na toe bij het gezin van Tom Lanckriet en zijn echtgenote Stefanie Willaert (35) uit Koekelare. Hun zoontje Rune was toen net een jaar oud geworden. “Rune had die dag vaccinaties gekregen. Toen hij bijna naar zijn bed moest, kreeg hij koorts en begon hij hevig trillen. Zijn lichaam ging in shock en de koortsstuipen werden steeds heviger. Zijn lichaam reageerde allergisch op de vaccinaties en ging in kritieke toestand”, getuigt mama Stefanie. De dag waarop het leven van haar zoontje aan een zijden draadje hing, staat in haar geheugen gegrift. De nachtmerrie van elke mama en papa.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Manchester-fans in Brugse binnenstad, dat is bier, bier en nog eens bier

  Manchester-fans in Brugse binnenstad, dat is bier, bier en nog eens bier

  Honderden supporters van Manchester United hebben donderdagmiddag de Brugse binnenstad ingepalmd. Vooral op de Eiermarkt troepten de fans al uren voor de aftrap samen. Daarbij vloeide het bier rijkelijk. Voor de cafébazen viel het wel te betreuren dat de meesten hun eigen blikken bier meebrachten. Opvallend: de geplande optocht ging uiteindelijk niet door. “De slechte weersomstandigheden hebben die plannen letterlijk in het water gegooid. De meesten wilden met een bus of taxi richting stadion”, zegt politiewoordvoerster Lien Depoorter.
 2. Dries (35) en Charlotte (33) uit Dudzele strijden voor winst in nieuw VTM-programma: “We zijn niet bang van een avontuur”

  Dries (35) en Charlotte (33) uit Dudzele strijden voor winst in nieuw VTM-programma: “We zijn niet bang van een avontuur”

  In 2008 viel Vlaanderen massaal voor ‘Mijn Restaurant’. Zes jaar later was er ‘Mijn Pop-uprestaurant!’. En vanaf 3 maart pakt VTM elke dinsdag en donderdag om 20.35 uur uit met een nieuwe culinaire wedstrijd: ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’. Eén van de tien deelnemende duo’s komt uit Dudzele. Dries Devrome en Charlotte Verheecke zien het zitten: “We verzorgen onze gasten in de bed&breakfast ook graag”, zegt Charlotte.
 1. Brugse Ariana (25) slachtoffer van zinloos geweld aan Eiermarkt: “Plots liep er bloed over mijn wang”

  Brugse Ariana (25) slachtof­fer van zinloos geweld aan Eiermarkt: “Plots liep er bloed over mijn wang”

  Een 25-jarige moeder is op de Eiermarkt in Brugge slachtoffer geworden van zinloos geweld. Ariana Socola, een Brugse met Ecuadoriaanse roots, was in de Starz Club aan het dansen met een vriendin toen een jonge kerel die vriendin plots uitdagend aankeek. “Toen ik buiten een sigaretje ging roken, kwam hij me achterna, vroeg hij waarom ik stond te lachen en kreeg ik een vuistslag”, vertelt het meisje.
 2. De Frères vieren 175 jaar: “Leerlingen moeten niet voor Cercle supporteren, maar de vlag hangt wel af en toe buiten”
  PREMIUM

  De Frères vieren 175 jaar: “Leerlingen moeten niet voor Cercle supporte­ren, maar de vlag hangt wel af en toe buiten”

  Thomas Buffel, Lieven Verstraete, Hendrik Bogaert en Jens Keukeleire: allemaal brachten ze hun middelbare school door in de Frères, ofwel het Sint-Franciscus Xaveriusinstituut in hartje Brugge. De school, die ook aan de basis lag van voetbalvereniging Cercle, viert de 175ste verjaardag met leerkrachten verkleed als broeders. “We verplichten geen leerlingen om voor groen-zwart te supporteren”, glimlacht adjunct-directeur Lieselot Denoyette.