Volledig scherm
PREMIUM
Daniel Deriemacker wordt verdacht van de moord op zijn echtgenote Carmen Garcia Ortega. In een anonieme brief wordt hij nu aangeduid als opdrachtgever voor de moord. © rv

Roddeltante stuurt proces in de war

Fanny V., een wat simpele roddeltante, heeft de dag van de pleidooien op het proces-Deriemacker danig in de war gestuurd. Aanklager en verdediging kregen in stukjes en brokjes het woord, tussen de bedrijven door van een op een assisenhof nooit eerder vertoonde deurenkomedie. Replieken en beraad werden uiteindelijk uitgesteld naar vandaag. Verslag van een ongewone procesdag.

Tot een uur of elf gisterochtend liep alles redelijk vlot. Aanklager Chantal Lanssens kweet zich keurig van haar taak. Ze had het over een plan A en een plan B van beschuldigde Daniel Deriemacker. Over een alibi. En over de voorbedachtheid. Ze zei zelfs dat Carmen Garcia Ortega in feite twee keer vermoord was. Door de messteken én door de stampen op haar hoofd. Alsof één keer al niet erg genoeg is. Halverwege haar requisitoir was het tijd voor een pauze. Bij de herneming vroeg voorzitter Tony Boyen de aanklager even halt te houden. "Ik doe dit niet graag, maar ik moet u vragen even te wachten. Ik heb een brief ontvangen en ik ga die nu openen en voorlezen."