Restaurantrecensie: Petite Aneth, Brugge
Restaurant Aneth in de Maria van Bourgondiëlaan kreeg in 2009 een Michelinster, maar moest die drie jaar later afgeven. Chef Paul Hendrickx begreep er niets van. Hij had zijn zaak bijna verkocht, maar met nieuwe moed sloeg hij de bladzijde om. Aneth werd Petite Aneth, minder prijzig en dus toegankelijker. Toch hopen we nog op dat sterrenniveau.
De zaak zit aardig vol. We worden hartelijk ontvangen. Voor het aperitief valt ons oog op de ruime keuze qua gin-tonic. We bestellen een gin mare en een gin nordes. Gelukkig krijgen we hier geen vervelende botanicals. Menu 'Petite Aneth' lijkt een evidentie. 38 euro. Met aangepaste wijnen 50 euro. Wie laat dat liggen?
Een hapje van pasta met kip, radijs, wortel en waterkers warmt de smaakpapillen op. Frisjes en fijn samengesteld. Lang laat het voorgerecht niet op zich wachten. Leuk hoe David Crabbe, de gezant van Paul Hendrickx, de samenstelling tot in detail komt toelichten. Een salade met zwartpootkip, Canadese kreeft en beukenzwammen, afgewerkt met parmezaanse kaas, pijnboompitten, een kroket van rivierkreeft en een coulis van tomaat en waterkers. De schijnbaar gewaagde samenstelling zorgt voor een perfect evenwicht aan smaken. De uitgebalanceerde, witte wijn (Somnium, een cabernet sauvignon uit het Franse Pays D'oc) is noch droog noch zoet en komt de smaak geenszins verstoren.
Het hoofdgerecht is in de oven gebraden lamsheup, peen, goudgebakken zilveruitjes, puree van gratinaardappelen en een ratatouille van wortel en courgette. De rode wijn is een Veranza, een Spaanse tempranillo. Niets op aan te merken, maar het verrassende voorgerecht is niet te overtreffen. De portie valt bovendien wat klein uit in vergelijking met het royale voorgerecht. We bestellen dan maar nog een dessert: frambozenganache, zanddeeg met boter en roze chocolade, pepermunt, limoenzeste, crème van nougat en vanillemacaron. Verfijning lijkt de beste omschrijving, tenzij u liever een kinderijsje eet.
Conclusie? Qua prijs-kwaliteitverhouding is dit een van de allerbeste restaurants van Brugge en omstreken. Voor een redelijke prijs heb je er geproefd van sterrenniveau. Een kok verliest zijn talent niet. Dat Michelin nu maar wegblijft, hopen we. Dan doet Hendrickx zijn betaalbare zin. Aanradertje!
Prijzen
Voorgerecht: 15 - 19 euro
Hoofdgerecht: 23,5 - 28,5 euro
Menu: 25 - 38 euro
Rekening
2x gin-tonic
2x menu Petite Aneth
2x aangepaste wijn
2x expresso
127,00 euro
Onze punten
Eten: 9,5/10
Bediening: 9/10
Comfort: 9/10
4 sterren op 5
Gegevens
Maria van Bourgondiëlaan 1, 8000 Brugge
050/31.11.89
www.petiteaneth.be
Gesloten op zondagavond en maandag
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Energierekening
Sjaak (75): ‘Ik heb zelf radiatorfolie achter de radiatoren geplaatst, met magneten’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sjaak Kolderman (75) uit Sassenheim. -
Zeebrugge
Belgische vissers brachten nooit eerder zoveel... afval aan wal: “Doe dit elke zeereis, het komt onze Noordzee ten goede”
De Belgische vissers hebben vorig jaar samen 65 ton vuilnis uit onze Noordzee bovengehaald: drie keer zoveel als een jaar eerder. ‘Fishing for Litter’ heet het initiatief waaraan ze meewerken. “Onze vissers willen onze Noordzee proper houden, al mogen we niet op onze lauweren rusten”, zegt minister Vincent Van Quickenborne, die het resultaat maandag in Zeebrugge kwam bekijken. -
Brugge
Zo ziet het kampioenenfeest voor Club Brugge eruit: Sven Ornelis zorgt voor de beats, spelers krijgen medailles op podium op de Markt
Er zijn meer details bekend over het groot kampioenenfeest voor de achttiende landstitel van Club Brugge op maandag 23 mei. -
Brugge
Bloembak op dakterras vat vuur
De brandweer werd vrijdagavond opgeroepen voor een brand in de Braambergstraat in het centrum van Brugge. Daar was brand ontstaan op een dakterras van een woning. -
Brugge
En plots wandelt een bever door de straten van Brugge: “Zeer uitzonderlijk”
Bij de Brugse politie zijn ze van vele markten thuis, maar een oproep voor een loslopende bever? Neen, ook voor de agenten was het een primeur. Het knaagdier wordt nu opgevangen in het VOC Oostende.
-
vraag 't vtwonen
Zo wordt je huis een oase van rust: ‘Dat is echt een basisbehoefte’
In een rustig huis is het fijn thuiskomen na een lange werkdag. Hoe maak je van je huis zo’n serene plek? We vragen het Liza Wassenaar, stylist bij vtwonen. -
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen. -
PREMIUMBrugge
Hoe zot van Brugge kan je zijn? Engelsman Paul (71) bezocht de stad al minstens 100 keer: “Dit is mijn persoonlijke wonderland”
Nog tot zondagavond kijkt Paul Halliday (71) zich, alweer, de ogen uit in zijn absolute lievelingsstad Brugge. De Brit bezocht de stad als 9-jarig jongetje voor het eerst, tijdens een schoolreis. Sindsdien bleef en bleef hij langskomen, al zeker meer dan 100 keer. “Ik ontdek elke keer weer iets nieuws.”
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer