In de Langestraat in Brugge is de nieuwe zaak Casper geopend.
Volledig scherm
In de Langestraat in Brugge is de nieuwe zaak Casper geopend. © Benny Proot

Restaurant Casper, waar je wel negen keukens vindt, opent filiaal in Langestraat

BruggeRestaurantketen Casper heeft donderdag een nieuwe vestiging geopend in de Langestraat in Brugge. In minder dan twee jaar tijd telt de keten nu zeven filialen over heel België. 

 1. 15 jaar cel voor leider van Belgische mensensmokkelbende achter 39 Vietnamese doden in koelcontainer: “Slachtoffers werden kippen of goederen genoemd”
  PREMIUM
  Zeebrugge/Anderlecht

  15 jaar cel voor leider van Belgische mensensmok­kel­ben­de achter 39 Vietnamese doden in koelcontai­ner: “Slachtof­fers werden kippen of goederen genoemd”

  “De slachtoffers lieten het leven in ronduit mensonterende en verschrikkelijke omstandigheden.” De Brugse rechtbank tilde bijzonder zwaar aan het drama met 39 Vietnamezen die twee jaar geleden stikten in een koelcontainer in het Britse Essex. De leider van de Belgische tak achter de mensensmokkel kreeg de maximumstraf van 15 jaar cel. Hij is verantwoordelijk voor de smokkel van minstens 115 transmigranten. Vijf beklaagden, waaronder vier taxichauffeurs, gaan vrijuit.
 2. Oudste wijnhandel van Brugge viert 200ste verjaardag: “Na de Eerste Wereldoorlog bleef er niks meer van onze zaak in Diksmuide over, we moesten van nul herbeginnen op een onbekende locatie”
  PREMIUM
  Brugge/Diksmuide

  Oudste wijnhandel van Brugge viert 200ste verjaardag: “Na de Eerste Wereldoor­log bleef er niks meer van onze zaak in Diksmuide over, we moesten van nul herbegin­nen op een onbekende locatie”

  “Ik trok mijn beste kostuum aan en ging aanbellen bij cafébazen in Brugge, Roeselare en Torhout om mijn beste wijnen aan te prijzen. De oorlog had immers alles verwoest. We moesten ergens herbeginnen.” Jacques Feys (91) mag het nog meemaken: de 200ste verjaardag van zijn wijnhandel. Zijn familie begon ermee toen België nog niet eens bestond. Inmiddels staat er alweer opvolging klaar.