De studenten aan de opleiding Culinary Arts kijken geboeid toe hoe docent Peter De Coster een vis fileert.
Volledig scherm
PREMIUM
De studenten aan de opleiding Culinary Arts kijken geboeid toe hoe docent Peter De Coster een vis fileert. © Benny Proot

REPORTAGE. Topchefs van morgen volgen drie jaar les in legendarisch driesterrenrestaurant: “Deze hogeschoolopleiding helpt ons bij onze droom”

Brugge30 jaar lang vormde het statige gebouw van De Karmeliet in de Langestraat in Brugge het decor voor een van de beste restaurants die ons land ooit gekend heeft. Tegenwoordig vervolmaken zo'n 30 topchefs van de toekomst er een bachelor in de Culinary Arts, de eerste hogeschoolopleiding voor koks en restaurantondernemers. “Zelfs jongeren uit Dubai, Roemenië en de Malediven hebben zich ingeschreven”, zegt docent Peter De Coster. Kijkt u even mee achter de schermen in De Karmeliet, waar u misschien ooit tóch nog eens de voeten onder tafel kan schuiven. 

  1. Bruggelingen Gilles (24) en Joren (21) rijden straks 2.500 kilometer door de Sahara-woestijn met ‘zonnewagen’: “Unieke en onvergetelijke ervaring”
    Brugge

    Bruggelin­gen Gilles (24) en Joren (21) rijden straks 2.500 kilometer door de Sahara-woes­tijn met ‘zonnewagen’: “Unieke en onvergete­lij­ke ervaring”

    Gilles De Baets (24) en Joren Dumoulin (21) uit Brugge nemen volgende week deel aan de Solar Challenge Morocco, een wedstrijd voor wagens die aangedreven worden door zonne-energie. Samen met 18 andere ingenieursstudenten maken ze deel uit van het Agoria Solar Team van de KU Leuven. De Belgen zullen in vijf dagen 2.500 kilometer afleggen doorheen de Marokkaanse Sahara.