Standhouders op de kerstmarkt in Brugge bereiden zich voor op de opening, maar bidden dat ze na het Overlegcomité van morgen niet snel moeten sluiten.
Volledig scherm
PREMIUM
Standhouders op de kerstmarkt in Brugge bereiden zich voor op de opening, maar bidden dat ze na het Overlegcomité van morgen niet snel moeten sluiten. © Benny Proot

REPORTAGE. Standhouders Brugse kerstmarkt klaar voor opening, maar vrezen ook rampscenario: “Wat als ze ons na enkele dagen weer sluiten?”

BruggeDe nieuwe ‘kerstcontainers’ zijn aangekleed, de voorraden aangevuld en de goesting is groot: de standhouders op de Brugse kerstmarkt zijn helemaal klaar voor de grote opening vrijdagavond. De ‘kerstmarkt 2.0', met de nieuwe zwarte kraampjes en een indrukwekkende koepel in het midden van de Markt, zal wellicht héél veel volk richting de Breydelstad lokken. Dat denken ook de standhouders, zeker nu de lichtwandeling Wintergloed groen licht kreeg van gouverneur Carl Decaluwé. “Alleen moeten we bidden dat we binnen een paar dagen al niet weer moeten sluiten”, klinkt het. Wij gingen op pad in Brugge en snoven de sfeer onder de standhouders op. 

  1. Brugse Kerstloop lokt zelfs in coronatijd 3.000 deelnemers, ook onze man is erbij: “Overal mondmaskers, tot het startschot klinkt”
    PREMIUM
    Brugge

    Brugse Kerstloop lokt zelfs in coronatijd 3.000 deelnemers, ook onze man is erbij: “Overal mondmas­kers, tot het startschot klinkt”

    Met ruim 3.000 sportievelingen kan de Brugse Kerstloop van vrijdag terugblikken op een topeditie. Want zelfs in tijden van stijgende coronacijfers hebben mensen nood aan sport, zij het dan met heel veel voorzorgsmaatregelen, Covid Safe Ticket én mondmaskers tot het startschot weerklinkt. Wij stuurden onze sportiefste journalist naar de Brugse stratenloop voor zes kilometer…genieten.