De eerste renners zijn al gespot op het parcours, hier onder andere de Italianen.
Volledig scherm
PREMIUM
De eerste renners zijn al gespot op het parcours, hier onder andere de Italianen. © Benny Proot

REPORTAGE. “Brugge is helemaal klaar voor het WK tijdrijden”: wij waren bij de laatste voorbereidingen voor hét evenement van het jaar

BruggeReady? Set? Go! Brugge is klaar voor hét sportieve evenement van het jaar. Vijf dagen lang vormt de stad het epicentrum van het WK tijdrijden, de finish waar de medailles worden verdeeld. Op en rond ’t Zand is de laatste bekabeling gelegd, worden de laatste glazen gespoeld en de laatste stellingen vastgemaakt. Ook 500 agenten staan paraat. “We zijn er klaar voor”, klinkt het overal.

 1. Dubbel zoveel boetes door gsm-gebruik op de fiets in West-Vlaanderen
  West-Vlaanderen

  Dubbel zoveel boetes door gsm-ge­bruik op de fiets in West-Vlaanderen

  Het aantal inbreuken tegen gsm-gebruik op de fiets, is in West-Vlaanderen meer dan verdubbeld ten opzichte van vier jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers die Annick Lambrecht, Vlaams parlementslid voor Vooruit, opvroeg. Die stijging is sterker dan in de rest van Vlaanderen. Maar gsm-gebruik in het verkeer is verboden, ook op de fiets. Afleiding is dan ook een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen.
 2. Brugge is problemen in uitgaansbuurt en gebrek aan respect voor politie beu: “We zien al wéken héél zware dronkenschap en ontvlambare groepen”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugge is problemen in uitgaans­buurt en gebrek aan respect voor politie beu: “We zien al wéken héél zware dronken­schap en ontvlamba­re groepen”

  Bij de grote actie afgelopen weekend in de Brugse uitgaansbuurt heeft de politie 180 jongeren geïdentificeerd en gecontroleerd. Maar liefst de helft daarvan stond al gekend voor strafbare feiten zoals verboden wapenbezit, afpersing of drugsfeiten. De voorbije weken was het diverse keren onrustig in de Brugse uitgaansbuurt, met (schijn)gevechten en confrontaties met de politie tot gevolg. “Het totaal gebrek aan respect voor onze politiemensen valt echt op”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V), die meteen verdere actie wil ondernemen.