Renaat Schotte aan de meet op ‘t Zand. Hij kan niet wachten tot wanneer de renners zijn geliefde Brugge binnenrijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Renaat Schotte aan de meet op ‘t Zand. Hij kan niet wachten tot wanneer de renners zijn geliefde Brugge binnenrijden. © Benny Proot

Renaat Schotte, de Brugse WK-commentator die met de fiets naar het werk kan: “Het hoogtepunt in mijn carrière, wat de uitslag ook mag zijn”

Brugge“Ik hoop dat de Bruggelingen, of ze nu van koers houden of niet, beseffen hoe uniek zo'n WK-aankomst in eigen stad is. De wereldwijde impact is enórm.” Het enthousiasme van Renaat Schotte (53) werkt aanstekelijk. De Bruggeling geeft straks, met sidekick José De Cauwer, commentaar bij de WK-tijdritten. “De parcoursbouwers kwamen ook even bij mij te rade, ze zochten een plek in de Brugse binnenstad.”

 1. Opnieuw grootschalige controle in Brugse uitgaansbuurt in strijd tegen aanhoudende overlast: “Helft van gecontroleerde feestvierders was gekend voor strafbare feiten”
  PREMIUM
  Brugge

  Opnieuw grootscha­li­ge controle in Brugse uitgaans­buurt in strijd tegen aanhouden­de overlast: “Helft van gecontro­leer­de feestvier­ders was gekend voor strafbare feiten”

  In de Brugse uitgaansbuurt heeft de politie afgelopen weekend opnieuw een grootschalige controleactie gehouden. En dat is nodig, zo blijkt. Want opnieuw lagen stomdronken jongeren hun roes uit te slapen op straat en werden drugs aangetroffen. Ook een geseind persoon werd opgepakt. Bovendien bleek de helft van alle gecontroleerde feestvierders al gekend te zijn bij de politie voor strafbare feiten. “Het is de bedoeling dat we dit soort acties blijven doen”, waarschuwt burgemeester Dirk De fauw (CD&V).
 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Kinderboerderij De Zeven Torentjes bestaat 50 jaar en dat laat stad Brugge niet zomaar passeren: “Wellicht kwam élke Bruggeling hier voorbije halve eeuw langs”
  PREMIUM
  Brugge

  Kinderboer­de­rij De Zeven Torentjes bestaat 50 jaar en dat laat stad Brugge niet zomaar passeren: “Wellicht kwam élke Bruggeling hier voorbije halve eeuw langs”

  Kinderboerderij de Zeven Torentjes bestaat 50 jaar en de stad Brugge laat dat niet onopgemerkt voorbij gaan. Tijdens het grote Jubileumfeest op 23 oktober kunnen jong en oud meevieren tijdens tal van activiteiten. “De kinderboerderij wekt heel wat nostalgie op bij iedereen die er ooit is geweest”, beseft schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld). Ook Johan Dombrecht (68), die er 25 jaar lang boer was, ziet dat de Kinderboerderij een succes was, is en blijft.