Lotte Van Steenkiste begint Pralifino in de Wijngaardstraat 16.
Volledig scherm
Lotte Van Steenkiste begint Pralifino in de Wijngaardstraat 16. © Benny Proot

Reisleidster start eigen chocolade- en ijsjeszaak in Brugge: “Ik hoop dat we de volgende lente overspoeld worden door toeristen”

Lotte Van Steenkiste, een voormalig reisleidster, is de nieuwe zelfstandige uitbaatster van Pralifino in de Wijngaardstraat in Brugge. Dat is een speciaalzaak met chocoladeproducten, ijs en wafels. 

  1. Brugse schooldirecteurs over besmettingen, afstandsonderwijs en sancties voor leerlingen: “We zitten op ons tandvlees”
    PREMIUM
    Brugge

    Brugse schooldi­rec­teurs over besmettin­gen, afstandson­der­wijs en sancties voor leerlingen: “We zitten op ons tandvlees”

    Ze hebben er nog maar eens razend drukke dagen opzitten, de directeurs in het secundair onderwijs. “We willen absoluut de scholen openhouden”, is de overheid duidelijk. Is voltijds onderwijs wel mogelijk in een school met duizend of meer leerlingen? Hoe los je dat op de speelplaats op, met de mondmaskerplicht? En hoe zien zij de toekomst? We laten vijf directeurs in Brugge aan het woord. “Wie zijn mondmasker weigert te dragen, riskeert een sanctie. En ja, dat is al gebeurd”, zegt een van hen.