opening wintergloed en kerstmarkt te Brugge
Volledig scherm
opening wintergloed en kerstmarkt te Brugge © Benny Proot

Regen is spelbreker tijdens openingsavond Wintergloed: “Indien nodig, ligt er noodscenario klaar voor komende weken”

BruggeWintergloed in Brugge is vrijdagavond officieel geopend. Druk werd het op het parcours van de lichtwandeling niet. De stromende regen zorgde voor een valse start. Al was dat in deze coronatijden geen groot probleem. “Ik ben dankbaar, fier, maar tegelijk voorzichtig”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). Ondertussen is duidelijk geworden dat er een noodscenario op tafel ligt als het de komende weken wél te druk wordt.

  1. Zo reageert Brugse horeca op strengere maatregelen: “Een leeg restaurant door corona-annulaties? Dan weet je het wel ..."
    PREMIUM
    Brugge

    Zo reageert Brugse horeca op strengere maatrege­len: “Een leeg restaurant door corona-annulaties? Dan weet je het wel ..."

    Een verplichte sluiting om 23 uur, maximum zes personen aan één tafel en het nachtleven gaat volledig op de schop. De horeca is opnieuw het grootste slachtoffer van de verstrengde maatregelen. Maar opgeven? Neen, dat willen de Brugse horecamensen niet doen. Wij hoorden rond in (dans)cafés en restaurants. “Je weet nú al dat het langer dan drie weken zal duren. De vraag is: wanneer stopt deze miserie?"