Deleu
Volledig scherm
© Deleu

Reetje op zoek naar water, gewassen verschralen onder loden zon: de droogte in West-Vlaanderen in 17 opvallende beelden

West-VlaanderenAkkers worden woestijnen, vissen spartelen in opdrogende vijvers, landbouwers zien hun gewassen sterven door een gebrek aan water. De droogte laat zich voelen in West-Vlaanderen, voor landbouw, mens en dier. “Voor het drinkwater is de toestand ernstig, maar niet precair”, zegt Katrien Smet van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Een stand van het water in de kustprovincie. En 17 foto’s, de voorbije week genomen door onze fotografen in West-Vlaanderen. 

 1. Groen Brugge vraagt aandacht voor veiligheidsgevoel bij keuze van straten als openbare verlichting gedoofd zou worden
  Brugge

  Groen Brugge vraagt aandacht voor veilig­heids­ge­voel bij keuze van straten als openbare verlich­ting gedoofd zou worden

  Groen Brugge raadsleden Raf Reuse en Karin Robert stonden vrijdagavond met een kaarsje in de hand langs de Maalsesteenweg ter hoogte van de Vijversdreef. Met deze symbolische actie vragen ze aandacht voor het veiligheidsgevoel van meisjes en vrouwen op het openbaar domein. “Als de stad zou beslissen om de openbare verlichting in de randgemeenten te doven in ket kader van de energiecrisis, dan hoop ik dat er nagedacht wordt over de keuze van de straten.”
 2. Brugse beiaardier van vader op zoon... Brecht (21) treedt in de voetsporen van papa Wim (54): “Muziek spelen vanop de Halletoren heeft iets magisch”
  PREMIUM
  Brugge/Roeselare

  Brugse beiaardier van vader op zoon... Brecht (21) treedt in de voetsporen van papa Wim (54): “Muziek spelen vanop de Halletoren heeft iets magisch”

  De nieuwe adjunct-stadsbeiaardier van Brugge is geen onbekende voor de ‘echte’ beiaardier Wim Berteloot (54): het is zijn eigen zoon Brecht (21) die hem af en toe zal vervangen. De jongeman kreeg de liefde voor het instrument met de paplepel mee en heeft na een opleiding van 11 (!) jaar de kneepjes onder de knie. “Het zal emotioneel zijn als ik binnenkort samen met mijn vader zal spelen", stelt Brecht, voor wie alles begon met... Kabouter Plop.