Volledig scherm
Het recyclagepark in Sint-Michiels op Ten Briele. © Google Street View

Recyclageparken Sint-Pieters en Sint-Michiels gaan vaker open

De recyclageparken van Sint-Pieters en Sint-Michiels gaan vanaf 1 januari 2020 vaker open. Dat heeft het stadsbestuur beslist.

Vlaanderen staat gekend in Europa als een regio waar steeds meer en beter wordt gesorteerd. Dit heeft een grote invloed op het aantal bezoeken aan onze recyclageparken, dat steeds blijft toenemen. “Tien jaar geleden werden nog 140.853 bezoekers geregistreerd voor het volledige werkingsjaar”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld). “Dat aantal bezoekers werd dit jaar al op 8 augustus overschreden en een prognose is dat onze drie parken eind dit jaar zullen afklokken op 225.000 bezoekers.”

Omdat vooral de parken van Sint-Pieters en Sint-Michiels soms erg druk kunnen zijn, besliste het college om vanaf 1 januari 2020 de poorten van beide parken op dinsdag- en donderdagvoormiddag bijkomend te openen van 10 tot 11.45 uur. “Door de uitbreiding van de openingsuren hopen we de inwoners een rustiger en aangenamer bezoek aan het recyclagepark te kunnen aanbieden”, besluit Van Volcem. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Onze tips voor het weekend: Bergen winterpret, stevige gitaren en een legendarische Franse zangeres

    Onze tips voor het weekend: Bergen winterpret, stevige gitaren en een legendari­sche Franse zangeres

    In het idyllische park La Potinière in De Haan gaat vrijdagavond Winterpret in’t Park van start, met een grote schaatspiste en tal van gezellige chalets met winterse drankjes, hapjes en gerechten. Vrijdag om 18.30 uur is er de openingsshow, gevolgd door een optreden van Bruges Swan Patrol en schaatsen vanaf 19 uur. Op zaterdag geven dj’s het beste van zichzelf in de Eisdisco en de Wunderbar. Op zondagvoormiddag kunnen kinderen en jongeren onder de 16 jaar zelfs gratis schaatsen. Boek intussen jouw ontbijt. Meer info op www.winterindehaan.be. Ook in Blankenberge, Middelkerke en De Panne gaan dit weekend de winter- en kerstmarkten van start.