De radiouitzending vond plaats vanop het Evenementenplein aan Het Entrepot
Volledig scherm
De radiouitzending vond plaats vanop het Evenementenplein aan Het Entrepot © RV

Radiouitzending vervangt nieuwjaarsfeest voor stad- en OCMW-medewerkers

BruggeNet als vorig jaar kunnen door de coronacrisis bij de stad Brugge en OCMW-Mintus en zijn welzijnsverenigingen de traditionele nieuwjaarsfeesten voor het personeel niet doorgaan, maar er is ook dit jaar een alternatief programma uitgewerkt.

 1. Brugse bieroorlog kent opvallende ontknoping. Brouwer mag ‘Beer van Brugge’ verkopen ... maar niet in Brugge: “En toch voelt dit als een overwinning”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugse bieroorlog kent opvallende ontknoping. Brouwer mag ‘Beer van Brugge’ verkopen ... maar niet in Brugge: “En toch voelt dit als een overwin­ning”

  De Brugse bieroorlog kent z’n ontknoping. De rechter in Gent besliste dat brouwer Stéphane Kolijn zijn biermerken ‘Brugse Beer’ en ‘Beer van Brugge’ mag blijven verkopen. Al is er wel één opvallende voorwaarde: hij mag dat niet in Brugge doen. Klinkt absurd, maar voor Stéphane voelt het als een overwinning. Hij moet de komende dagen wel verplicht alle flesjes uit de Brugse supermarkten, drankencentrales en cafés halen. “Ondertussen bedachten we al een oplossing om het bier ook in eigen streek perfect legaal te kunnen verkopen”, zegt de brouwer.
 2. Een tijdslot voor elke match? Supportersfederatie Club Brugge heeft er wrang gevoel bij: “We mogen mensen niet ontmoedigen om naar het stadion te komen”
  PREMIUM
  Brugge

  Een tijdslot voor elke match? Supporters­fe­de­ra­tie Club Brugge heeft er wrang gevoel bij: “We mogen mensen niet ontmoedi­gen om naar het stadion te komen”

  De suppersfederatie van Club Brugge stelt zich vragen bij de haalbaarheid van het mobiliteitsplan rond het nieuwe stadion op Olympia. Uit de plannen blijkt dat supporters op voorhand een tijdslot zullen krijgen waarop ze het stadion binnen kunnen. Voor wie met de wagen komt, is er een marge van tien minuten. “In praktijk lijkt me dat moeilijk haalbaar”, zegt Frederik Van Eenoo. “Wat als je de kinderen nog moet afzetten? Of een platte band hebt? Het is een compromis op z’n Belgisch. Dat komt ervan als je een club 20 jaar laat wachten op een nieuw stadion.”