De Queen Mary 2 vaart Zeebrugge binnen
Volledig scherm
De Queen Mary 2 vaart Zeebrugge binnen © Robbie Lagast

Queen Mary 2 meert aan in Zeebrugge

ZeebruggeEen van de grootste cruiseschepen ter wereld, de Queen Mary 2 van de Brits-Amerikaanse rederij Cunard Line, ligt vandaag aangemeerd in de haven van Zeebrugge.

 1. Jongen (14) slachtoffer van diefstal met geweld op Brugse Vesten: daders sleuren tiener van fiets en schoppen hem in de ribben
  Brugge

  Jongen (14) slachtof­fer van diefstal met geweld op Brugse Vesten: daders sleuren tiener van fiets en schoppen hem in de ribben

  Een 14-jarige jongen is afgelopen weekend het slachtoffer geworden van een diefstal met geweld in Brugge. De tiener reed met zijn fiets langs de Vesten, toen hij tussen de Kruispoort en Dampoort van zijn fiets werd gesleurd. De daders gingen aan de haal met de fiets, een headset en rugzak. “Het onderzoek loopt”, zegt politiewoordvoerster Lien Depoorter.
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 3. Kinderboerderij De Zeven Torentjes bestaat 50 jaar en dat laat stad Brugge niet zomaar passeren: “Wellicht kwam élke Bruggeling hier voorbije halve eeuw langs”
  PREMIUM
  Brugge

  Kinderboer­de­rij De Zeven Torentjes bestaat 50 jaar en dat laat stad Brugge niet zomaar passeren: “Wellicht kwam élke Bruggeling hier voorbije halve eeuw langs”

  Kinderboerderij de Zeven Torentjes bestaat 50 jaar en de stad Brugge laat dat niet onopgemerkt voorbij gaan. Tijdens het grote Jubileumfeest op 23 oktober kunnen jong en oud meevieren tijdens tal van activiteiten. “De kinderboerderij wekt heel wat nostalgie op bij iedereen die er ooit is geweest”, beseft schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld). Ook Johan Dombrecht (68), die er 25 jaar lang boer was, ziet dat de Kinderboerderij een succes was, is en blijft.