Het Provinciaal Hof in Brugge wordt momenteel gerestaureerd.
Volledig scherm
Het Provinciaal Hof in Brugge wordt momenteel gerestaureerd. © Benny Proot

Provinciaal Hof op Markt in Brugge erkend als ‘Flanders Heritage Venue’

BruggeHet Provinciaal Hof op de Markt van Brugge mag zich ‘Flanders Heritage Venue’ noemen. Het treedt daarmee toe tot het netwerk van meetinglocaties dat Toerisme Vlaanderen uitbouwt en internationaal in de kijker wil zetten.

 1. Groen Brugge vraagt aandacht voor veiligheidsgevoel bij keuze van straten als openbare verlichting gedoofd zou worden
  Brugge

  Groen Brugge vraagt aandacht voor veilig­heids­ge­voel bij keuze van straten als openbare verlich­ting gedoofd zou worden

  Groen Brugge raadsleden Raf Reuse en Karin Robert stonden vrijdagavond met een kaarsje in de hand langs de Maalsesteenweg ter hoogte van de Vijversdreef. Met deze symbolische actie vragen ze aandacht voor het veiligheidsgevoel van meisjes en vrouwen op het openbaar domein. “Als de stad zou beslissen om de openbare verlichting in de randgemeenten te doven in ket kader van de energiecrisis, dan hoop ik dat er nagedacht wordt over de keuze van de straten.”
 2. Dubbel zoveel boetes door gsm-gebruik op de fiets in West-Vlaanderen
  West-Vlaanderen

  Dubbel zoveel boetes door gsm-ge­bruik op de fiets in West-Vlaanderen

  Het aantal inbreuken tegen gsm-gebruik op de fiets, is in West-Vlaanderen meer dan verdubbeld ten opzichte van vier jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers die Annick Lambrecht, Vlaams parlementslid voor Vooruit, opvroeg. Die stijging is sterker dan in de rest van Vlaanderen. Maar gsm-gebruik in het verkeer is verboden, ook op de fiets. Afleiding is dan ook een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen.
 3. Echtgenoot vindt Isabelle (50) levenloos terug in slaapkamer: “Haar vader is op net dezelfde manier gestorven”
  PREMIUM
  Brugge

  Echtgenoot vindt Isabelle (50) levenloos terug in slaapkamer: “Haar vader is op net dezelfde manier gestorven”

  Ze was kerngezond, maar dinsdagmorgen stierf Isabelle De Grim (50) - mama van vier (plus)kinderen - thuis uit het niets. Haar man trof haar ’s middags dood aan in bed. De verslagenheid bij vrienden en familie is groot. “Isabelle was een levensgenieter pur sang”, zegt echtgenoot Philip (60). “Ze heeft veel uit het leven gehaald, maar ze heeft er te kort van mogen genieten.”