Buurtbewoners van SOS Mispelaar hielden vrijdag een actie in Assebroek.
Volledig scherm
Buurtbewoners van SOS Mispelaar hielden vrijdag een actie in Assebroek. © BHT

Protest tegen komst van 63 huizen in waterziek gebied neemt toe na beelden van overstromingen: “Dit kan je gewoon niet maken”

AssebroekTientallen buurtbewoners van het groene gebied tussen de Mispelaar een de Michel Van Hammestraat, vlak naast het natuurgebied Assebroekse Meersen, zijn nog maar eens in actie geschoten om het geplande bouwproject daar tegen te houden. De overstromingen in het zuiden en oosten van het land bewijzen volgens hen dat het project er niet mag komen. “Dit is een waterziek gebied, de gevolgen laten zich raden”, klinkt het.

  1. Burgemeester Dirk De fauw aan vooravond van WK tijdrijden: “Ideaal moment om Brugge op toeristisch vlak weer op de kaart te zetten”
    PREMIUM
    Brugge

    Burgemees­ter Dirk De fauw aan vooravond van WK tijdrijden: “Ideaal moment om Brugge op toeris­tisch vlak weer op de kaart te zetten”

    De ongemakken op vlak van mobiliteit? Die moeten we er bijnemen, want een wereldkampioenschap wielrennen voor je deur: dat maak je wellicht maar één keer in je leven mee. Dat zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V) aan de vooravond van het WK waarbij de profwielrenners tussen Knokke-Heist en Brugge strijden voor de wereldtitel. “Op langere termijn zal dit een fantastische return opleveren."