Dominique Persoone en Colruyt slaan de handen in elkaar om voedselverspilling tegen te gaan
Volledig scherm
Dominique Persoone en Colruyt slaan de handen in elkaar om voedselverspilling tegen te gaan © Benny Proot

Proef eens een ‘shopcake’ van Dominique Persoone: “Gemaakt met ingrediënten die we veel te vaak weggooien”

BruggeIn de Colruyt in Sint-Pieters Brugge kan je vandaag een ‘shopcake’ uit de muur halen. Chocolatier Dominique Persoone maakte in opdracht van het Departement Landbouw en Visserij en afvalstoffenmaatschappij OVAM de cakejes met voedsel dat we vaak te snel weggooien.

  1. MIJN STAD. Tweesterrenchef Filip Claeys uit Brugge: “Smedenstraat was vroeger dé commerciestraat, maar ze is helaas heel wat glans kwijt”
    PREMIUM

    MIJN STAD. Tweester­ren­chef Filip Claeys uit Brugge: “Smeden­straat was vroeger dé commercie­straat, maar ze is helaas heel wat glans kwijt”

    Al meer dan tien jaar krijgt restaurant De Jonkman twee Michelinsterren toebedeeld. Een omweg waard, zo omschrijft de Franse culinaire gids de zaak van chef Filip Claeys. Je dineert in de verbouwde villa langs de Maalse Steenweg ook een beetje als bij een beste vriend. Zo joviaal en down-to-earth als Filip maken ze de chefs niet meer. “Ik ben een rasechte Club-supporter. Logisch dat mijn favoriete moment daarmee te maken heeft.”