Dominique Persoone en Colruyt slaan de handen in elkaar om voedselverspilling tegen te gaan
Volledig scherm
Dominique Persoone en Colruyt slaan de handen in elkaar om voedselverspilling tegen te gaan © Benny Proot

Proef eens een ‘shopcake’ van Dominique Persoone: “Gemaakt met ingrediënten die we veel te vaak weggooien”

BruggeIn de Colruyt in Sint-Pieters Brugge kan je vandaag een ‘shopcake’ uit de muur halen. Chocolatier Dominique Persoone maakte in opdracht van het Departement Landbouw en Visserij en afvalstoffenmaatschappij OVAM de cakejes met voedsel dat we vaak te snel weggooien.

 1. Familie Boedt neemt na halve eeuw en vier generaties afscheid van café Craenenburg op Markt in Brugge: “Gezondheid speelt ons parten”
  PREMIUM
  Brugge

  Familie Boedt neemt na halve eeuw en vier generaties afscheid van café Craenen­burg op Markt in Brugge: “Gezondheid speelt ons parten”

  Het alombekende Grand Café Craenenburg op de Markt in Brugge heeft nieuwe uitbaters. Na meer dan een halve eeuw en vier generaties heeft de Brugse familie Boedt de sleutels uit handen gegeven. Wat ooit begon met ‘parrain’ Achiel in 1966, kent een einde in 2021. “Gezondheidsproblemen dwingen ons om de fakkel door te geven”, zegt uitbater Guy Boedt (57).
 2. Eerste loterij ooit bijwonen in Brugge? Tijdens expo in Stadsarchief kan het: virtualrealityfilm flitst je terug naar het jaar 1441
  Brugge

  Eerste loterij ooit bijwonen in Brugge? Tijdens expo in Stadsar­chief kan het: virtualrea­li­ty­film flitst je terug naar het jaar 1441

  Belangrijke dag in Brugge, waar vrijdag voor het eerst een EuroMillions-trekking georganiseerd wordt. Brugge viert de 580ste verjaardag van de loterijen zoals we die nu kennen in stijl. In het Stadsarchief duik je in het verleden met een virtualrealityfilm over de eerste ‘lotinghe’ in 1441 en kan je de balletjes en trommels door de eeuwen heen bewonderen.