Volledig scherm
Brugge Charisse Van Canneyt en Ann Strybol: tutti passi © Benny Proot

‘Prikkelende' winkel Tutti Passi mikt op dames en koppels: “Noem dit geen seksshop”

In de Noordzandstraat 81 is sinds een week de ‘prikkelshop’ Tutti Passi geopend. Dat is een vrouwvriendelijke speeltjes- en lingeriewinkel die in andere Vlaamse steden al intrede maakte. Het concept groeide voort uit de ‘Upper at home’-party’s. “Een Brits koppel kocht eerst een vibrator en ging daarna de Brugse kerken bezoeken”, glimlacht zaakvoerster Ann Strybol.

De kleurrijke etalage van Tutti Passi nodigt in elk geval uit om er even binnen te komen. Zaakvoerster Ann Strybol legde de nadruk op veel roze, hoe kan het ook anders voor een ‘prikkelende’ shop, zoals ze het zelf noemt. “Ik ben in 2003 gestart met de Upper at home-party’s, waarbij we met speeltjes aan huis bij vriendinnen komen. Op zo'n avonden merkte ik dat vrouwen ook nadien nog wel spullen wilden bestellen of bekijken. Zo zijn de eerste winkels in Gent en Antwerpen er gekomen.”

De Brugse zag dat het concept goed aansloeg en opende ook in Hasselt en Leuven. Nu is eindelijk ook haar eigen stad aan de beurt. “De Noordzandstraat lijkt me een ideale locatie. We huren hier een pand dat voordien als kledingzaak was ingericht. De eigenaar maakte geen bezwaar. Hij vond het zelfs een goed idee dat een conceptwinkel zich hier zou vestigen, in plaats van nog een kledingzaak in Brugge.” De shop zelf ziet er toegankelijk en smaakvol aangekleed uit. Er is een heel gamma aan speeltjes van het Belgische merk NoireFontaine, maar ook attributen voor het stoutere werk, intieme crèmes, glijmiddel en pikante lingerie. De lingerieafdeling bevindt zich op de eerste verdieping.”

Volgens Ann Strybol is er alleen nog vaak een drempel waarover mensen moeten om toch maar de shop binnen te stappen. “We merken dat mensen wel naar de etalage kijken en giechelen, maar niet naar binnen durven stappen. Dat is een stukje schroom, maar ook onwetendheid. Onze verkoopster gaat daarom vaak gewoon even naar buiten om een praatje te maken. We willen vooral dat mensen zich op hun gemak voelen.”

Toeristen hebben het duidelijk makkelijker om even binnen te stappen, zo ondervond de zaakvoerster. “Een Brits koppel kocht hier een konijntje. Dat is een vibrator in de vorm van een konijn. Vooraleer je die kan gebruiken, doet het konijn eerst een dansje (lacht). Dat vonden de Britten geweldig. Daarna gingen ze een paar Brugse kerken bezoeken.”

Echte trends zijn er momenteel niet, al hebben de romans van Fifty Shades of Grey wel veel uit de taboesfeer gehaald. “Mensen durven er in elk geval opener over praten”, merkt Ann Strybol op. “Hier kan iedereen echt haar gading vinden.”

Tutti Passi is elke dag, behalve zondag, open tussen 10 en 13.30 uur en tussen 14 en 18.30 uur.

Volledig scherm
© Benny Proot
Volledig scherm
© Benny Proot
Volledig scherm
© Benny Proot
Volledig scherm
© Benny Proot
Volledig scherm
© Benny Proot
Volledig scherm
© Benny Proot
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement