Steeds meer parochies laten nu al de klokken luiden.
Volledig scherm
Steeds meer parochies laten nu al de klokken luiden. © Stad Ieper

“Priesters, laat jullie klokken luiden”: bisschoppen sluiten zich aan bij steun voor corona-helden

De Belgische bisschoppen roepen hun priesters op om als blijk van waardering en dank voortaan ‘s avonds om 20 uur de klokken te doen luiden. Het is geen verplichting, maar een suggestie.

“De bisschoppen sluiten zich aan bij alle blijken van dank en waardering die de bevolking richt tot al wie zich inzet voor de strijd tegen het coronavirus: artsen en verpleegkundigen, orde- en hulpdiensten, beleidsvoerders en hun administraties”, klinkt het. “Parochies die het wensen, kunnen zich aansluiten bij wie ’s avonds applaudisseert voor wie zich inzet in de strijd tegen het corona-virus. Dat kan bijvoorbeeld door een kaars voor het venster te zetten of door de klokken te luiden. Luid beter de angelusklok dan de feestklokken.” Het voorstel kwam van oud-senator Pol Van Den Driessche uit Brugge. Hij gaf de suggestie door aan Brugs bisschop Lode Aerts.

  1. ‘Wielerman’ Renaat Schotte kijkt na 25 jaar verslaggeving terug: “Qua levenskwaliteit komen maar weinig steden aan de enkels van Brugge”
    PREMIUM

    ‘Wielerman’ Renaat Schotte kijkt na 25 jaar verslagge­ving terug: “Qua levenskwa­li­teit komen maar weinig steden aan de enkels van Brugge”

    Zijn trillende stem op de motor als weer eens een nieuwe kasseistrook wordt aangesneden, behoort net als de Vlaamse klassiekers stilaan tot ons erfgoed. Maar het coronavirus gooit roet in het eten. Wielerliefhebbers blijven op hun honger zitten om zich te verlekkeren aan de heerlijke tussenkomsten van ‘wielerman’ Renaat Schotte (51) uit Brugge. Hij zit 25 jaar in het wiel van de renners. “Dit beroep heeft me de hele wereld doen zien.”