Pieter Aspe, een man die op zijn 42ste plots zijn grote talent ontdekte.
Volledig scherm
PREMIUM
Pieter Aspe, een man die op zijn 42ste plots zijn grote talent ontdekte. © Benny Proot

PORTRET. De meubelrestaurateur en conciërge in de Heilig Bloedbasiliek die plots bleek te kunnen schrijven: “Voor mijn 42ste was mijn leven grijs en saai”

BruggePieter Aspe was een man van twaalf stielen en dertien ongelukken, tot hij plots Vlaanderen en zelfs een stukje van de wereld veroverde met zijn thrillers. Niets dat daarop wees, toen hij op zijn tweeënveertigste een eerste boek zou uitbrengen. “Ik was op zoek naar een job die me vrijheid gaf en plots had ik die gevonden", vertelde hij ooit. Portret van een merkwaardig man.

 1. Dertiger krijgt 40 maanden cel voor moordpoging: “Slachtoffer had avances gemaakt bij zijn vriendin”
  Dudzele/Zeebrugge

  Dertiger krijgt 40 maanden cel voor moordpo­ging: “Slachtof­fer had avances gemaakt bij zijn vriendin”

  Een 36-jarige Bruggeling heeft 40 maanden cel gekregen voor een moordpoging in Dudzele. Kevin V. viel een andere man aan met een mes en schroevendraaier omdat die avances had gemaakt bij zijn vriendin. Het slachtoffer werd in zijn keel gestoken, maar overleefde de aanval. “Qua strafblad en opgelopen esthetische schade is hij gewaagd aan mijn cliënt”, pleitte de verdediging.
 2. IN BEELD. De ultieme voorbereiding van onze lokale horeca op T-Day
  PREMIUM
  Brugge/Blankenberge/Oostende/De Panne

  IN BEELD. De ultieme voorberei­ding van onze lokale horeca op T-Day

  Ein-de-lijk! De terrassen zijn uitgebreid, de tafels zijn proper, het ontsmettingsmiddel staat klaar en het belangrijkste: de biervoorraad is aangevuld. Na meer dan zes maanden wachten kunnen we zaterdag weer genieten van een fris getapte pint op café. Deze week stond bij de horeca-uitbaters in het teken van de ultieme voorbereiding. Van Blankenberge tot De Panne: overal maken ze zich op voor de heropening. Wij gingen een kijkje nemen.
 1. Verdachte van neerschieten Kezban weer voor rechter
  Play

  Verdachte van neerschie­ten Kezban weer voor rechter

 2. Zo kun je drugs laten testen bij het servicepunt in Goes
  Play

  Zo kun je drugs laten testen bij het service­punt in Goes