Julien Hermans, met de typische Engelse bolhoed, op de koets in Brugge.
Volledig scherm
PREMIUM
Julien Hermans, met de typische Engelse bolhoed, op de koets in Brugge. © RV

PORTRET. Brugse koetsier Julien Hermans (82) overleden: “Ruim 40 jaar vervoerde hij toeristen. Een kwinkslag of mopje waren nooit ver weg”

Brugge“Die passie voor zijn paarden, toeristen en Brugge. Iemand als hij verdient een plek in een museum.” In beperkte kring is vandaag Julien - Jules - Hermans herdacht. De bekende Brugse koetsier overleed maandag en werd 82 jaar. De huidige generatie koetsiers bewaart mooie herinneringen aan de man met de bolhoed. Een portret van een echte Brugse volksfiguur.

  1. Oplossing in de maak voor ‘vuilste parking van het land’: nieuw tankstation langs A11, met parking en sanitair voor truckers
    Zeebrugge

    Oplossing in de maak voor ‘vuilste parking van het land’: nieuw tankstati­on langs A11, met parking en sanitair voor truckers

    Er komt binnen twee jaar een nieuw tankstation met een gratis parking voor 135 vrachtwagens en een betalende sanitaire zone langs de A11, ter hoogte van het Leopold- en Schipdonkkanaal. Dat heeft de Maatschappij Brugse Zeehaven (MBZ) zopas beslist. “Een goed onderhoud zal essentieel zijn”, zegt Brugs burgemeester Dirk De fauw. “Dat bewijzen de wc’s op de huidige truckersparking in Zeebrugge.”