Het bekende en populaire nachtcafé Ma Rica Rokk op ‘t Zand in Brugge.
Volledig scherm
Het bekende en populaire nachtcafé Ma Rica Rokk op ‘t Zand in Brugge. © Benny Proot

Populair café Ma Rica Rokk heropent in oktober met nieuwe uitbaters

Het bekende en populaire nachtcafé Ma Rica Rokk op ‘t Zand in Brugge gaat op 1 oktober weer open. Na een faillissement van de vorige uitbaters bleef de zaak lange tijd gesloten. 

 1. Kylian (26) sterft na elektrische schok in Boudewijn Seapark: “Hij was nochtans een beer van een vent”
  PREMIUM
  Lissewege

  Kylian (26) sterft na elektri­sche schok in Boudewijn Seapark: “Hij was nochtans een beer van een vent”

  Ze waren al jarenlang beste vrienden, maar twee jaar geleden werden ze ook een koppel. De toekomst lachte Kylian Vandemaele (26) uit Lissewege en z'n vriendin Jolien Deschacht toe. Tot een tragisch arbeidsongeval in Boudewijn Seapark dinsdagnamiddag een einde maakte aan het geluk van het koppel. Kylian werd geëlektrocuteerd en stierf in het ziekenhuis. “Hij heeft nog vier uur tevergeefs gevochten”, zucht Jolien.
 2. Brugse verpleegkundige (34) schreeuwt haar onmacht uit in brief naar minister Beke: “Staken druist in tegen onze waarden en normen, dus doen we het zo”
  Brugge

  Brugse verpleeg­kun­di­ge (34) schreeuwt haar onmacht uit in brief naar minister Beke: “Staken druist in tegen onze waarden en normen, dus doen we het zo”

  Een 34-jarige verpleegkundige van het Brugse woonzorgcentrum Westervier heeft een brief gestuurd naar Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) om haar ongenoegen te uiten over de gang van zaken. De tekst van Sarah Demeulenaere werd op sociale media al honderden keren gedeeld. “Al maanden hebben we het gevoel dat we actie moeten ondernemen. Staken druist volledig in tegen de waarden en normen van elke zorgverlener. Op deze manier wil ik toch zijn aandacht vestigen op de frustraties waar we allemaal mee zitten”, zegt Sarah. De brief lees je integraal hieronder.
 3. Op nachtelijke wandeling in Brugge, waar de politie meteen twee boetes uitschrijft voor niet-respecteren van nachtklok: “Kordater optreden om iedereen mee te krijgen”
  PREMIUM
  Brugge

  Op nachtelij­ke wandeling in Brugge, waar de politie meteen twee boetes uit­schrijft voor niet-respecte­ren van nachtklok: “Kordater optreden om iedereen mee te krijgen”

  De strenge controles op het respecteren van de nachtklok waren aangekondigd, maar toch zijn er nog mensen die denken dat ze de regels aan hun laars kunnen lappen. Zo heeft de politie van Brugge in de eerste nacht van de avondklok al twee boetes uitgedeeld. Maandagnacht hield ze twee mensen tegen die geen geldige reden hadden om zich op straat te begeven. Dat bevestigt woordvoerster Lien Depoorter. “We roepen de mensen nogmaals op om de regels echt te volgen. De tijd van sensibiliseren is voorbij.”