Michel redde vorig jaar het leven van een vrouw
Volledig scherm
PREMIUM
Michel redde vorig jaar het leven van een vrouw © Benny Proot/Jan Van Maele

Politieman Michel (48) springt in kanaal om rolstoelgebruikster te redden, nu krijgt hij medaille voor zijn heldendaad: “Ik koos voor deze job om mensen te helpen”

BruggeRuim een jaar nadat politie-inspecteur Michel Declercq (48) in Brugge een vrouw in een rolstoel van de verdrinkingsdood redde, krijgt hij een medaille van het Carnegie Hero Fund. Een enorme eer, al blijft Michel er zelf bescheiden onder. “Ik zou het meteen opnieuw doen. Al kan je maar een iemand redden in je carrière, voor die familie maakt dat een wereld van verschil." We keren met hem terug naar de bewuste dag. 

  1. Zo reageert Brugse horeca op strengere maatregelen: “Een leeg restaurant door corona-annulaties? Dan weet je het wel ..."
    PREMIUM
    Brugge

    Zo reageert Brugse horeca op strengere maatrege­len: “Een leeg restaurant door corona-annulaties? Dan weet je het wel ..."

    Een verplichte sluiting om 23 uur, maximum zes personen aan één tafel en het nachtleven gaat volledig op de schop. De horeca is opnieuw het grootste slachtoffer van de verstrengde maatregelen. Maar opgeven? Neen, dat willen de Brugse horecamensen niet doen. Wij hoorden rond in (dans)cafés en restaurants. “Je weet nú al dat het langer dan drie weken zal duren. De vraag is: wanneer stopt deze miserie?"