Volledig scherm
De politie nam zeven verwaarloosde dieren in beslag © rv

Politie treft tientallen zwaar verwaarloosde paarden aan bij fokker in Brugge

De Brugse politie is een onderzoek gestart naar een paardenfokker die tientallen paarden, veulens en merries in erbarmelijke omstandigheden liet leven. “Het was er de hel voor paarden", klinkt het bij The Old Horses Lodge, een asiel voor verwaarloosde paarden. 

Overvolle stallen met zestig paarden. Het merendeel vol wonden, graatmager en mensenschuw. De politie, de dienst Dierenwelzijn en de medewerkers van The Old Horses Lodge stonden versteld van wat ze afgelopen vrijdag aantroffen bij een Brugse paardenfokker. “Twee paarden lager er zelfs dood op de oprit”, klinkt het bij het asiel. “De paarden werden er blijkbaar gefokt voor de slacht, kregen geen verzorging en onvoldoende voeding en drinken. We mochten alleen de meest ondervoede dieren meenemen.” Uiteindelijk nam de politie zeven paarden, twee veulen en vijf merries, in beslag. “Twee veulens waren er zo erg aan toe dat we ze meteen naar de dierenkliniek overbrachten. Een veulen, waarvan de moeder de dag voordien gestorven was, kon nog niet alleen eten en zal wellicht nog melk moeten krijgen”, duiden ze bij The Old Horses Lodge. De Brugse politie neemt de zaak alvast serieus en is een onderzoek gestart. Meer informatie zal voorlopig niet vrijgegeven worden. 

Volledig scherm
De politie nam zeven paarden in beslag © rv
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 23 transmigranten per toeval aangetroffen in koelwagen in Zeebrugge: “Moeten er eerst doden vallen voor er iets verandert?”

    23 transmi­gran­ten per toeval aangetrof­fen in koelwagen in Zeebrugge: “Moeten er eerst doden vallen voor er iets verandert?”

    In de haven van Zeebrugge zijn donderdagvoormiddag 23 transmigranten gevonden in een koelwagen. Dat bevestigt de federale politie. “Niemand van de gevonden personen is in levensgevaar”, zegt een woordvoerster. West-Vlaams gouverneur Carl Deacluwé ijvert voor extra maatregelen. “Moeten er eerst doden vallen? We zijn op enkele dagen tijd twee keer door het oog van de naald gekropen. Er moeten veranderingen komen”, zegt Decaluwé.
  2. Brugs dorpsschooltje dringend op zoek naar twee extra leerlingen, ondanks hulp van Gert en James: “Willen verplichte sluiting absoluut vermijden”

    Brugs dorps­school­tje dringend op zoek naar twee extra leerlingen, ondanks hulp van Gert en James: “Willen verplichte sluiting absoluut vermijden”

    “Dit is zo’n goed en familiaal schooltje. Het zou enorm jammer zijn als het zou verdwijnen. Geloof ons: je kind is hier in fantastische handen.” De ouders van de kleuters van de Lisblomme in Zwankendamme hopen op een klein mirakel. Uiterlijk tegen 1 februari moet de directie voor volgend schooljaar twee extra kleuters vinden. Gebeurt dat niet, verdwijnt het dorpsschooltje onherroepelijk.