De haven van Zeebrugge.
Volledig scherm
De haven van Zeebrugge. © Benny Proot

Politie redt tien vluchtelingen uit koelcontainer in Zeebrugge: “Temperatuur stond ingesteld op 0 graden”

BruggeDe druk van transmigranten op de haven van Zeebrugge blijft groot. De voorbije twee dagen heeft de politie al 18 Eritreeërs in opleggers aangetroffen. Tien onder hen zijn vrijdagochtend gered uit een koelcontainer. 

 1. Avondje padel eindigt in drama. Nico (45) sterft op E40, zoon (19) wordt uit wrak gered: “Die jongen zag zijn vader naast zich sterven”
  PREMIUM
  Loppem/Brugge

  Avondje padel eindigt in drama. Nico (45) sterft op E40, zoon (19) wordt uit wrak gered: “Die jongen zag zijn vader naast zich sterven”

  “Hij was een god voor zijn kinderen”, vertellen Stijn (34) en Kris Verschoore (42), de broers van de verongelukte Nico Verschoore (45). Hij kwam om het leven bij een zwaar ongeval op de E40 in Loppem. De Brugse zakenman en vader van drie was met zijn 19-jarige zoon op de terugweg van de padelclub. Maxime bleef - na een redding door getuigen - zo goed als ongedeerd. “Maar het trauma voor die jongen zal des te groter zijn.”
 2. “Dit wordt het mooiste en grootste park aan de zee”: oud domein van Defensie is nu 8 hectare groen
  Zeebrugge

  “Dit wordt het mooiste en grootste park aan de zee”: oud domein van Defensie is nu 8 hectare groen

  Voortaan weerklinkt geen alarm meer voor wie het voormalige militaire domein in Zeebrugge betreedt. 3,3 hectare van het nieuwe Kustpark Knapen is al open voor het publiek. “Zo kan je al eens kennismaken met dit groene terrein, maar er zijn nog veel veranderingen op til”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). De Britten betaalden mee, en dat heeft alles met transmigranten te maken.
 3. Tot 2 jaar cel voor bende die cocaïne uit Zuid-Amerika wilde binnen smokkelen via Zeebrugse haven
  Zeebrugge/Gent/Antwerpen

  Tot 2 jaar cel voor bende die cocaïne uit Zuid-Amerika wilde binnen smokkelen via Zeebrugse haven

  Vier mannen hebben in de Brugse rechtbank celstraffen tot twee jaar gekregen voor drugsverkoop. Volgens het parket was het dossier tegen hen vermoedelijk maar “het topje van de ijsberg”. Hoewel bij Gentenaar R.S. (68) toegangspassen voor de haven in Zeebrugge werden aangetroffen, konden vermoedens van internationale cocaïnesmokkel tegen de man en zijn kompanen namelijk nooit hard gemaakt worden.
 1. Vermiste poes Gila uit Almere duikt op in Kapelle
  Play

  Vermiste poes Gila uit Almere duikt op in Kapelle

 2. Vwo-examen geschiedenis: 'Mondkapje op, en gewoon gaan'
  Play

  Vwo-exa­men geschiede­nis: 'Mondkapje op, en gewoon gaan'