De politie zette de sirene gedurende één minuut aan op de Markt in Brugge.
Volledig scherm
De politie zette de sirene gedurende één minuut aan op de Markt in Brugge. © BHT

Politie laat sirene luiden op Markt in Brugge, omstaanders geven applaus

BruggeOp verschillende plaatsen in ons land is om 12.01 uur een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de overstromingsramp en hun naasten. Net daarvoor loeiden de sirenes van de hulp- en interventiediensten. In het land hangen ook de vlaggen halfstok.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Wie koers zegt, zegt mobilhomes. Tientallen mensen logeerden óp het parcours tussen Knokke en Brugge: “Een WK in eigen land, dat wil je toch niet missen?”
  PREMIUM
  Brugge/Damme/Knokke-Heist

  Wie koers zegt, zegt mobilhomes. Tientallen mensen logeerden óp het parcours tussen Knokke en Brugge: “Een WK in eigen land, dat wil je toch niet missen?”

  Zeker zijn van het beste plaatsje langs het WK-parcours? Dan blijf je er overnachten. Zo dachten tientallen mensen die in de loop van vrijdag en zaterdag met hun camper toestroomden langs het parcours. Vervelen deden ze zich niet. De ene speelde gezelschapsspelletjes, de andere ging meteen voor het aperitief. Wij gingen de sfeer opsnuiven. “Voor jou ook een pastis? Je mag hé!”