De politie kwam vrijdagnacht massaal ter plaatse in Brugge.
Volledig scherm
De politie kwam vrijdagnacht massaal ter plaatse in Brugge. © MMB

Politie is vechtpartijen beu: grootschalige actie in Brugse uitgaansbuurt

BruggeNa verschillende schermutselingen en vechtpartijen in de Brugse uitgaansbuurt hield de politie vrijdagnacht een grootschalige controleactie. Daarmee willen de burgemeester en politie een duidelijk signaal geven. De precieze resultaten worden nog niet bekend gemaakt, maar er was alleszins wel een grote politiemacht op de been.

  1. LEVENSVERHAAL. Roland Storme (88), de onbekende Gouden Schoen en ooit dé toptransfer in België: “Papa ademde voetbal tot het laatste moment”
    PREMIUM
    Ichtegem/Brugge

    LEVENSVER­HAAL. Roland Storme (88), de onbekende Gouden Schoen en ooit dé toptrans­fer in België: “Papa ademde voetbal tot het laatste moment”

    Hij speelde 251 wedstrijden in eerste klasse voor AA Gent en Club Brugge, verhuisde in 1954 voor het destijds astronomische bedrag van 800.000 Belgische frank (20.000 euro, red.) naar AA Gent en werd ook 15 keer opgeroepen voor de Rode Duivels. Als kers op de taart won hij in 1958 als eerste West-Vlaming ooit de Gouden Schoen. Niks was hem te veel, tot het drinken van vers bloed van een stierenkalf toe. Afgelopen week overleed Roland Storme op 88-jarige leeftijd. Het verhaal van de ‘vergeten’ Gouden Schoen.