Het Brugse Vrije, waar stadsdiensten gevestigd zijn.
Volledig scherm
Het Brugse Vrije, waar stadsdiensten gevestigd zijn. © Benny Proot

Podcast ‘Werken bij Brugge’ zet stadsmedewerkers en hun projecten in de kijker: “Ze zijn met straffe dingen bezig”

BruggeHet stadsbestuur van Brugge lanceert de podcast ‘Werken bij Brugge’ om medewerkers én hun projecten in de kijker te zetten. Elk van hen geeft een bijzondere inkijk in hoe zij dagelijks het verschil maken voor de stad Brugge. 

  1. LEVENSVERHAAL. Roland Storme (88), de onbekende Gouden Schoen en ooit dé toptransfer in België: “Papa ademde voetbal tot het laatste moment”
    PREMIUM
    Ichtegem/Brugge

    LEVENSVER­HAAL. Roland Storme (88), de onbekende Gouden Schoen en ooit dé toptrans­fer in België: “Papa ademde voetbal tot het laatste moment”

    Hij speelde 251 wedstrijden in eerste klasse voor AA Gent en Club Brugge, verhuisde in 1954 voor het destijds astronomische bedrag van 800.000 Belgische frank (20.000 euro, red.) naar AA Gent en werd ook 15 keer opgeroepen voor de Rode Duivels. Als kers op de taart won hij in 1958 als eerste West-Vlaming ooit de Gouden Schoen. Niks was hem te veel, tot het drinken van vers bloed van een stierenkalf toe. Afgelopen week overleed Roland Storme op 88-jarige leeftijd. Het verhaal van de ‘vergeten’ Gouden Schoen.