Piet Vanderyse in de sneeuw in Brugge: "De nieuwe voorzitter kan het beter uitleggen dan ik."
Volledig scherm
PREMIUM
Piet Vanderyse in de sneeuw in Brugge: "De nieuwe voorzitter kan het beter uitleggen dan ik." © Benny Proot

Piet Vanderyse neemt na 17 jaar afscheid als spreekbuis van de Brugse handelaars: “Dat alleen winkelen is nefast voor de solden”

BruggeNa 17 jaar en lang aandringen heeft Piet Vanderyse eindelijk een opvolger gevonden als voorzitter van het Brugs Handelscentrum. Dat is de vereniging die als spreekbuis optreedt voor alle Brugse handelaars. “De solden zoals die nu verlopen, zijn geen succes voor de winkeliers", zegt hij.

 1. “Op een niet-ontsmet bankje mag je drinken, op een ontsmette terrastafel niet: compléét absurd”: Brugse horeca-uitbaters pleiten voor snelle heropening terrassen
  PREMIUM
  Brugge

  “Op een niet-ont­smet bankje mag je drinken, op een ontsmette terrasta­fel niet: compléét absurd”: Brugse horeca-uitbaters pleiten voor snelle heropening terrassen

  Twee Brugse horeca-uitbaters vragen dat de overheid snel het licht op groen zet voor het openen van de terrassen. Tijdens deze zonnige dagen steekt het hen de ogen uit dat voorbijgangers wel op een bankje mogen consumeren, maar niet aan één van hun ontsmette tafeltjes. “Het systeem is absurd. Wij die zo goed ons best doen, worden gestraft", zegt Peter Maas.
 2. Derde keer in één week: transmigranten uit container gehaald in Zeebrugge, nadat ze in paniek de politie bellen
  Zeebrugge

  Derde keer in één week: transmi­gran­ten uit container gehaald in Zeebrugge, nadat ze in paniek de politie bellen

  Voor de derde maal in een week zijn in de haven van Zeebrugge transmigranten uit een container gehaald. Zes mensen waren in de container gekropen toen die nog op een goederentrein stond. Ze belden in paniek de politie, toen ze merkten dat het gat waarlangs ze wilden ontsnappen geblokkeerd was door een andere container. Wellicht zijn ze aan de dood ontsnapt.
 1. Thuiskoks: Kim maakt maakt koe lo kai
  Play

  Thuiskoks: Kim maakt maakt koe lo kai

 2. In dit hotel kunnen de studenten eindelijk weer koken
  Play

  In dit hotel kunnen de studenten eindelijk weer koken