In de wijngaard van Mérula in Moerbrugge kan gepicknickt worden.
Volledig scherm
PREMIUM
In de wijngaard van Mérula in Moerbrugge kan gepicknickt worden. © Gemeente Oostkamp

Picknick in de wijngaard, koffie branden of bezoek aan de microbrouwerij: verken per fiets de lokale handelaars in de groene rand rond Brugge

Lokale producenten worden tijdens de Zomer van de Korte Keten in de kijker gezet door de provincie West-Vlaanderen en door deze krant. Liefst 800.000 fietsers ontdekten afgelopen zomer het Brugse Ommeland. Nooit eerder was de toeristische regio populairder. Voor aflevering twee van onze reeks over de korte keten maakten we voor u daarom een lijstje met zeven tussenstops op een fietstocht. De vorige afleveringen gemist? Lees ze hier.

  1. Stijging van aantal besmettingen in Brugge op maandag 28 september

    Stijging van aantal besmettin­gen in Brugge op maandag 28 september

    In Brugge zijn er op één dag 11 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 10. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 132 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Brugge komt dat getal nu op 111 te liggen. Brugge heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.