Volledig scherm
De rechtbank van Brugge. © JHM

Personeel in Brugse rechtbank kan tijdlang niet printen door aanhoudend probleem met lokale server

In de rechtbank van Brugge zijn al geruime tijd problemen met een lokale server. Het personeel ondervindt daardoor hinder tijdens het werk. Ondertussen is een noodserver geïnstalleerd die de problemen zou moeten oplossen in afwachting van een definitieve oplossing. 

In de Brugse rechtbank zijn ongeveer 500 medewerkers aan de slag die gebruik maken van de lokale server. Door het aanhoudende probleem, dat sinds 23 augustus om de paar dagen opduikt, kunnen ze bijvoorbeeld geen gebruik maken van de printers. Verder kunnen er problemen opduiken bij het gebruik van het softwareprogramma Word. Vonnissen en zittingsbladen maken lukt wel nog, al moet dat via een plaatselijke, vaste computer gebeuren en kunnen ze niet bewaard worden op de lokale server. Vonnissen op de burgerlijke griffie moeten dan via plaatselijke printers afgedrukt worden. Oude printers werden er letterlijk vanonder het stof gehaald. Dat zorgde voor de nodige problemen en vertraging, maar ondertussen is de werking met de noodserver genormaliseerd. Er wordt nu gewerkt aan een definitieve oplossing. De werking van de rechtbank zelf kwam uiteindelijk nooit in het gedrang. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Inwoner Zeebrugge leidt Britse televisiezender BBC rond tijdens reportage over transmigrantenproblematiek
    PREMIUM

    Inwoner Zeebrugge leidt Britse televisie­zen­der BBC rond tijdens reportage over transmi­gran­ten­pro­ble­ma­tiek

    De Britse televisiezender BBC heeft maandagavond een reportage uitgezonden over de transmigrantenproblematiek en kwam daarvoor filmen in Zeebrugge. Inwoner Kevin Pearson leidde de presentator rond en hoopt dat de uitzending de (lokale) autoriteiten wakker schudt. “De problemen in Zeebrugge zijn zeker niet van de baan. Dagelijks worden we geconfronteerd met overlast. De politie doet alles wat mogelijk is, maar is uiteindelijk ook gebonden aan handen en voeten door de wetgeving", zegt Kevin.