Volledig scherm
brugge staking gevangenis © Benny Proot

Personeel Brugse gevangenis legt even werk neer

Als gevolg van een stakingsactie van de vakbonden, is de meerderheid van het gevangenispersoneel in de inrichtingen in Leuven, Sint-Gillis en Brugge donderdagochtend niet aan het werk gegaan.

De stakingsactie van de vakbonden wordt donderdagochtend het best opgevolgd in Brugge, waar slechts 17 procent van de ochtendploeg aan de slag is gegaan. De vakbonden hadden tot acties in die drie gevangenissen opgeroepen, omdat ze misnoegd zijn over de invoering van een minimale dienstverlening bij stakingen. Overleg over de invulling daarvan met minister van Justitie Koen Geens leverde geen overeenstemming op. Volgens de vakbonden wil Geens de minimale dienstverlening te ruim invullen.

  1. Bruggeling zit al uren vast op luchthaven door stormweer: “Verjaardagstrip voor mijn vriendin valt in het water”

    Bruggeling zit al uren vast op luchthaven door stormweer: “Verjaar­dag­strip voor mijn vriendin valt in het water”

    Een Ryanair-vliegtuig met zo’n 180 passagiers en bestemming Berlijn heeft zondag uren vertraging opgelopen op de luchthaven van Zaventem. Het stormweer was volgens de vliegtuigmaatschappij de oorzaak. “Onze eerste vakantiedag valt in het water”, zucht Bruggeling Tom Roels (39), die met z'n vriendin een verjaardagstrip naar de Duitse hoofdstad maakt. Omstreeks 14.30 uur kon het koppel uiteindelijk toch op het vliegtuig stappen.