Volledig scherm
Buitenklas triangel Brugge © Benny Proot

Paasvakantie snel vergeten in De Triangel: kinderen leven zich uit in nieuwe buitenklas

De kinderen van basisschool De Triangel langs de Diksmuidse Heirweg in Brugge zijn de paasvakantie al vergeten. Sinds dinsdag kunnen ze zich uitleven in de vernieuwde ‘tovertuin’.

De ouderraad en de provincie West-Vlaanderen sloegen de handen in elkaar. De ouders knutselden in de tovertuin, die al vier jaar voor succes zorgt in De Triangel. De provincie zorgde voor de financiële steun. “Onze tuin kreeg een update", zegt directeur Marc Arschoot. “Er kwam een speeltrein bij, de wilgenhut is onderhouden, er zijn extra bomen en struiken geplant. Verder kwamen er meer zitelementen en tafeltjes in hout bij. Er is een parcours met stapstenen en oude boomstammen.” Deze week is het buitenlesweek en krijgen de kinderen dus meestal buiten les. “Als het weer het toelaat, tenminste”, besluit Marc Arschoot.

Volledig scherm
Buitenklas triangel Brugge © Benny Proot
Volledig scherm
Buitenklas triangel Brugge © Benny Proot
Volledig scherm
Buitenklas triangel Brugge © Benny Proot
Volledig scherm
Buitenklas triangel Brugge © Benny Proot
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Geplaagd Conservatorium heeft nieuwe directeur(s): “Alles doen om school nieuw elan te geven”

    Geplaagd Conservato­ri­um heeft nieuwe directeur(s): “Alles doen om school nieuw elan te geven”

    Mark Lambrecht en Michaël Vancraeynest zijn door de stad Brugge aangesteld als nieuwe directeurs van het Conservatorium. De vorige directeur, Gunter Carlier, werd onlangs nog ontslagen na twee jaar juridisch getouwtrek. “Met deze twee leerkrachten, die ook halftijds die passie blijven uitoefenen, hopen we de rust op school terug te krijgen", zegt schepen van Onderwijs Ann Soete (Open Vld).
  2. Een lief had hij al, nu vindt ‘De Mol’ en voormalig priester Pieter Delanoy ook nieuwe roeping

    Een lief had hij al, nu vindt ‘De Mol’ en voormalig priester Pieter Delanoy ook nieuwe roeping

    Pieter Delanoy - alias ‘De Mol 2018' - is vanaf nu te boeken als voorganger van een ceremonie. Dat maakt de Bruggeling, die in het begin van de zomer ontslag nam als priester, zelf bekend op zijn sociale media en website. “Na iets meer dan 10 jaar priester geweest te zijn, heb ik er voor om gekozen om mijn eigen weg te gaan, met mijn vriendin aan mijn zijde. Ik zal blijven les geven, maar wil me ook verder toeleggen op wat ik zo graag doe: voorgaan en mensen begeleiden op de belangrijke knooppunten van hun leven”, klinkt het.