Dominique Persoone samen met zijn vrouw Fabienne in de winkel
Volledig scherm
Dominique Persoone samen met zijn vrouw Fabienne in de winkel © Benny Proot

Paaseiproductie in gevaar? Chocoladewinkels sluiten steeds meer de deuren, Persoone legt productie stil: “Er is toch geen kat in Brugge”

Een pak Brugse chocolatiers zien een lockdown komen en nemen hun voorzorgsmaatregelen. Bij The Chocolate Line van Dominique Persoone ligt de productie stil en blijft het personeel thuis. “Ik heb besloten om de deur te sluiten, want er is geen kat in Brugge”, zegt de chocolatier.

 1. Verken Brugge met gloednieuw stadsspel Urban Hunt: “De koffiezet-award gaat naar het team dat het langst heeft getalmd tussen twee opdrachten”
  PREMIUM
  Brugge

  Verken Brugge met gloednieuw stadsspel Urban Hunt: “De koffiezet-a­ward gaat naar het team dat het langst heeft getalmd tussen twee opdrachten”

  Een creatieve speurtocht door Brugge. Zo noemen Klaas Lannoy en Roel Vaneyghen hun stadsspel Urban Hunt. Eerder ontwikkelden de Ieperlingen het spel al voor hun thuisstad en voor Gent. Nu is er dus een Brugse versie. “Natuurlijk passeer je langs de belangrijkste hotspots in Brugge, maar het is geen historisch spel”, zeggen ze.
 2. Vergeet Werchter of Tomorrowland! Op deze 10 kleinere festivals in West-Vlaanderen feest je er deze zomer op los
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Vergeet Werchter of Tomorrow­land! Op deze 10 kleinere festivals in West-Vlaanderen feest je er deze zomer op los

  Last van knaldrang? Of gewoon zin in een feestje? Heel wat kleinere festivals werden de voorbije jaren getroffen door de pandemie en moesten ofwel edities annuleren ofwel coronaproof organiseren. Deze zomer is het aanbod opnieuw groot. We scrolden even door het overzicht en selecteerden enkele vaste waarden, een paar onbekende parels en een nieuw muziekevent.