Oversterfte in België.
Volledig scherm
Oversterfte in België. © Stabel

Oversterfte in Brugge in 2020 onder Belgisch gemiddelde, Oostkamp fors erboven

Regio2020 was een bijzonder dodelijk jaar. In Brugge lag het aantal sterfgevallen 5,9 procent hoger. Dat blijkt uit de cijfers die Statbel, de statistische dienst van de overheid, vrijdag bekendmaakte. Oostkamp telt de meeste extra sterfgevallen in onze regio. 

 1. Derde keer in één week: transmigranten uit container gehaald in Zeebrugge, nadat ze in paniek de politie bellen
  Zeebrugge

  Derde keer in één week: transmi­gran­ten uit container gehaald in Zeebrugge, nadat ze in paniek de politie bellen

  Voor de derde maal in een week zijn in de haven van Zeebrugge transmigranten uit een container gehaald. Zes mensen waren in de container gekropen toen die nog op een goederentrein stond. Ze belden in paniek de politie, toen ze merkten dat het gat waarlangs ze wilden ontsnappen geblokkeerd was door een andere container. Wellicht zijn ze aan de dood ontsnapt.
 2. Brugse horecaman slaakt noodkreet in 10 minuten durend filmpje: “Er moet toch iemand zijn mond opendoen”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugse horecaman slaakt noodkreet in 10 minuten durend filmpje: “Er moet toch iemand zijn mond opendoen”

  “Deel dit maar zoveel mogelijk op sociale media, dat ze eens wakker worden in de Wetstraat. We zitten verdorie met onze kin onder water." In een filmpje – dat al 80.000 keer is bekeken – spuwt de Brugse horecaman Hans Blanckaert zijn gal over de lange horecasluiting én veel te traag binnenlopende premies van de overheid. “Als we daarop moeten blijven wachten, mogen we sluiten.”
 3. “Van twee kapotte fietsen maak ik weer één gerecycleerde”: Ben’s Bike sluit akkoord met containerparken om afvalberg te verkleinen
  Brugge/Damme

  “Van twee kapotte fietsen maak ik weer één gerecy­cleer­de”: Ben’s Bike sluit akkoord met container­par­ken om afvalberg te verkleinen

  Benedict Stael, die vanuit de ondergrondse parking aan ’t Zand fietsen verhuurt, gaat oude fietsen en fietsonderdelen een nieuw leven geven. Hij heeft een akkoord gesloten met het containerpark van Damme om oude fietsen om te vormen tot bijna-nieuwe exemplaren. “Ik hoop dat nog meer recyclageparken willen samenwerken", zegt hij.
 1. Lilianne Ploumen: 'Natuurlijk moet de tunnel tolvrij worden'
  Play

  Lilianne Ploumen: 'Natuurlijk moet de tunnel tolvrij worden'

 2. Lockdown treft ook de reptielen van Iguana
  Play

  Lockdown treft ook de reptielen van Iguana