wijnhandel Feys uit Brugge bestaat 200 jaar: Michel Van Acker en zijn opvolger Sebastien Vandaele
Volledig scherm
PREMIUM
wijnhandel Feys uit Brugge bestaat 200 jaar: Michel Van Acker en zijn opvolger Sebastien Vandaele © Benny Proot

Oudste wijnhandel van Brugge viert 200ste verjaardag: “Na de Eerste Wereldoorlog bleef er niks meer van onze zaak in Diksmuide over, we moesten van nul herbeginnen op een onbekende locatie”

Brugge/Diksmuide“Ik trok mijn beste kostuum aan en ging aanbellen bij cafébazen in Brugge, Roeselare en Torhout om mijn beste wijnen aan te prijzen. De oorlog had immers alles verwoest. We moesten ergens herbeginnen.” Jacques Feys (91) mag het nog meemaken: de 200ste verjaardag van zijn wijnhandel. Zijn familie begon ermee toen België nog niet eens bestond. Inmiddels staat er alweer opvolging klaar.

 1. Dave en Emmanuel verhuizen Brugs restaurant naar landelijk Nieuwkapelle: “We brengen het groene van de Westhoek op het bord”
  PREMIUM

  Dave en Emmanuel verhuizen Brugs restaurant naar landelijk Nieuwkapel­le: “We brengen het groene van de Westhoek op het bord”

  Dave Ruysschaert (39) en zijn man Emmanuel Bitu (43) brengen binnenkort hun Brugse restaurant #food onder in de oude jongensschool in Nieuwkapelle bij Diksmuide. Het echtpaar behoudt de naam van het etablissement en weet nu al welk concept het wil. “In Brugge barsten we uit onze voegen, maar het is sowieso een heel bewuste keuze om naar de Westhoek te verhuizen”, zegt Dave.
  Brugge
 2. Nieuwe Voetbalwet wordt strenger voor wie geweld gebruikt tegen stewards of vuurwerk binnen smokkelt: “Ook nodig in Brugge”

  Nieuwe Voetbalwet wordt strenger voor wie geweld gebruikt tegen stewards of vuurwerk binnen smokkelt: “Ook nodig in Brugge”

  De commissie Binnenlandse Zaken van de Kamer buigt zich woensdag over een wetsontwerp van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) dat de Voetbalwet op diverse punten aanscherpt. Zo komen er strengere sancties voor het gebruik van geweld en het hanteren van pyrotechnische middelen in en rond de stadions. Brugs schepen van Sport Franky Demon (CD&V) die hierover meermaals vragen stelde aan de minister is opgetogen: “Ook in Brugge maakten we het mee.”
  Brugge