Volledig scherm
De dieven gebruikte zonnecrème om hun slachtoffer af te leiden. © ANP

Origineel: dieven besmeuren jas van toerist met zonnecrème en roven zijn koffers

Twee twintigers uit Cuba hebben dit voorjaar op sluwe wijze een toerist beroofd in Brugge. Om het slachtoffer te misleiden, spoten ze zonnecrème op zijn jas. Uiteindelijk namen de mannen de vlucht met de koffers van de toerist. 

Robert E. (24) en Alberto A. (22) kozen hun slachtoffer in mei dit jaar uit aan het station in Brugge. Ze benaderden de man en spoten zonnecrème op zijn jas. De toerist nam een taxi naar zijn hotel, waarop de Cubanen besloten om hem te volgen in een andere taxi. Aan het hotel ontdekte het slachtoffer de vlek op zijn jas. Eén van de dieven bood hem z’n hulp aan, terwijl zijn kompaan de koffers van de man stal. Uiteindelijk namen de twee de vlucht met dezelfde taxi die hen naar het hotel had gebracht. De alerte taxichauffeur rook onraad en verwittigde de politie. Die stonden de twee dieven aan het station op te wachten. 

Het parket vorderde woensdagmorgen één jaar cel voor de opmerkelijke diefstal. De verdediging drong aan op een straf met uitstel. “Deze mannen verdienen geen prijs voor originaliteit, maar hun modus operandi was er wel één zonder geweld”, pleitte meester Stijn Leliaert. “Mijn cliënten werkten goed mee aan het onderzoek en hebben nog een blanco strafblad. Ze waren op reis in Brussel en maakten een uitstap naar Brugge. De feiten zijn eerder toevallig tot stand gekomen.” Uitspraak op 23 juli.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement