Volledig scherm
De dieven gebruikte zonnecrème om hun slachtoffer af te leiden. © ANP

Origineel: dieven besmeuren jas van toerist met zonnecrème en roven zijn koffers

Twee twintigers uit Cuba hebben dit voorjaar op sluwe wijze een toerist beroofd in Brugge. Om het slachtoffer te misleiden, spoten ze zonnecrème op zijn jas. Uiteindelijk namen de mannen de vlucht met de koffers van de toerist. 

Robert E. (24) en Alberto A. (22) kozen hun slachtoffer in mei dit jaar uit aan het station in Brugge. Ze benaderden de man en spoten zonnecrème op zijn jas. De toerist nam een taxi naar zijn hotel, waarop de Cubanen besloten om hem te volgen in een andere taxi. Aan het hotel ontdekte het slachtoffer de vlek op zijn jas. Eén van de dieven bood hem z’n hulp aan, terwijl zijn kompaan de koffers van de man stal. Uiteindelijk namen de twee de vlucht met dezelfde taxi die hen naar het hotel had gebracht. De alerte taxichauffeur rook onraad en verwittigde de politie. Die stonden de twee dieven aan het station op te wachten. 

Het parket vorderde woensdagmorgen één jaar cel voor de opmerkelijke diefstal. De verdediging drong aan op een straf met uitstel. “Deze mannen verdienen geen prijs voor originaliteit, maar hun modus operandi was er wel één zonder geweld”, pleitte meester Stijn Leliaert. “Mijn cliënten werkten goed mee aan het onderzoek en hebben nog een blanco strafblad. Ze waren op reis in Brussel en maakten een uitstap naar Brugge. De feiten zijn eerder toevallig tot stand gekomen.” Uitspraak op 23 juli.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Geplaagd Conservatorium heeft nieuwe directeur(s): “Alles doen om school nieuw elan te geven”

  Geplaagd Conservato­ri­um heeft nieuwe directeur(s): “Alles doen om school nieuw elan te geven”

  Mark Lambrecht en Michaël Vancraeynest zijn door de stad Brugge aangesteld als nieuwe directeurs van het Conservatorium. De vorige directeur, Gunter Carlier, werd onlangs nog ontslagen na twee jaar juridisch getouwtrek. “Met deze twee leerkrachten, die ook halftijds die passie blijven uitoefenen, hopen we de rust op school terug te krijgen", zegt schepen van Onderwijs Ann Soete (Open Vld).
 2. Een lief had hij al, nu vindt ‘De Mol’ en voormalig priester Pieter Delanoy ook nieuwe roeping

  Een lief had hij al, nu vindt ‘De Mol’ en voormalig priester Pieter Delanoy ook nieuwe roeping

  Pieter Delanoy - winnaar van ‘De Mol 2018' - is vanaf nu te boeken als voorganger van een ceremonie. Dat maakt de Bruggeling, die in het begin van de zomer ontslag nam als priester, zelf bekend op zijn sociale media en website. “Na iets meer dan 10 jaar priester geweest te zijn, heb ik er voor om gekozen om mijn eigen weg te gaan, met mijn vriendin aan mijn zijde. Ik zal blijven les geven, maar wil me ook verder toeleggen op wat ik zo graag doe: voorgaan en mensen begeleiden op de belangrijke knooppunten van hun leven”, klinkt het.
 3. Scholengroep Impact biedt leerlingen uit derde graad gratis online cursus Ondernemerschap aan

  Scholen­groep Impact biedt leerlingen uit derde graad gratis online cursus Ondernemer­schap aan

  De scholengroep Impact! biedt vanaf komend schooljaar al zijn leerlingen van de derde graad de exclusieve kans om een gratis online cursus te volgen met 15 deelmodules die leiden tot het officieel certificaat Ondernemerschap. “Voor onze leerlingen is dat een manier om zin te krijgen in levenslang leren én hun curriculum te verrijken”, zegt Wim Vankerckvoorde, algemeen directeur van scholengroep impact!.