Volledig scherm
sneeuw te Brugge © Benny Proot

Oproep stadsbestuur: “Ruim sneeuw voor eigen deur zélf op”

De sneeuw legt een mooi dik dekentje over Brugge en zorgt voor mooie plaatjes. Het stadsbestuur roept alle bewoners evenwel op om zoveel als mogelijk zélf sneeuw te ruimen voor de eigen deur. 

Elke bewoner is immers verplicht om sneeuw en ijzel voor de eigen woning zelf te verwijderen. Wacht hier best niet te lang mee zodat de sneeuw niet aanvriest. Meer info hierover vind je op https://www.brugge.be/gladheid

Hulp nodig?

Bruggelingen die niet in de mogelijkheid zijn om zelf de sneeuw te ruimen kunnen hiervoor beroep doen op Stad Brugge. “Het gaat vooral om de groep bewoners ouder dan 75 die zelf de sneeuw niet kunnen ruimen en geen beroep kunnen doen op poetshulp, buren, familie of vrienden”, zegt schepen van preventie Mathijs Goderis. “Hiervoor werkt Stad Brugge samen met een aantal sociale economie-initiatieven. Wie van deze dienstverlening wil gebruikmaken, heeft al eerder zijn naam en adres kunnen doorgeven. Wie zich nog aan deze lijst wenst toe te voegen, kan contact opnemen met Stad Brugge op telefoonnummer 050 44 80 66.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Twee gedetineerden veroordeeld wegens drugs in Brugse gevangenis

    Twee gedetineer­den veroor­deeld wegens drugs in Brugse gevangenis

    Een 36-jarige man uit Middelkerke kreeg 6 maanden cel en 800 euro boete wegens bezit van cannabis in de Brugse gevangenis. Op zijn proces had R.K. zijn medegevangene N.Z. uit de wind gezet maar de rechter vond redens om aan te nemen dat ook die schuldig was en gaf ook hem dezelfde straf. Het was een cipier die gezien had dat beide mannen aan de celdeur ‘iets’ uitwisselden, waarna een celcontrole volgde en de drugs gevonden werden. R.K. beweerde dat de drugs afkomstig waren van N.Z., die alles ontkende. Die laatste zei dan weer dat de uitwisseling geen cannabis maar wat tabak betrof, die hij kreeg van R.K. Omdat er duidelijk leugens in het spel waren, besloot de strafrechter hen te confronteren. Waarbij R.K. plots een bocht maakte. “Ik zal de waarheid vertellen want N.Z. heeft mij inderdaad geen cannabis gegeven. Die was van mezelf. Ik was kwaad op hem door iets eerder in de gevangenis en ben al eens aangevallen ook. Ik ben mijn leven nu aan het beteren en wil oprecht zijn. Het is wel zo dat ik tabak gekregen heb van N.Z. en niet gegeven heb.” Dat leverde hem toch de toorn van de rechter op. R.K. werd enkele jaren geleden al eens veroordeeld tot twee jaar cel wegens een gewapende overval in Sun Parks. “Jij de waarheid spreken? Dat moet ik nog eens zien”, sprak de rechter. “Je hebt het ganse dossier gelogen en alles op de spits gedreven.”