Volledig scherm
sneeuw te Brugge © Benny Proot

Oproep stadsbestuur: “Ruim sneeuw voor eigen deur zélf op”

De sneeuw legt een mooi dik dekentje over Brugge en zorgt voor mooie plaatjes. Het stadsbestuur roept alle bewoners evenwel op om zoveel als mogelijk zélf sneeuw te ruimen voor de eigen deur. 

Elke bewoner is immers verplicht om sneeuw en ijzel voor de eigen woning zelf te verwijderen. Wacht hier best niet te lang mee zodat de sneeuw niet aanvriest. Meer info hierover vind je op https://www.brugge.be/gladheid

Hulp nodig?

Bruggelingen die niet in de mogelijkheid zijn om zelf de sneeuw te ruimen kunnen hiervoor beroep doen op Stad Brugge. “Het gaat vooral om de groep bewoners ouder dan 75 die zelf de sneeuw niet kunnen ruimen en geen beroep kunnen doen op poetshulp, buren, familie of vrienden”, zegt schepen van preventie Mathijs Goderis. “Hiervoor werkt Stad Brugge samen met een aantal sociale economie-initiatieven. Wie van deze dienstverlening wil gebruikmaken, heeft al eerder zijn naam en adres kunnen doorgeven. Wie zich nog aan deze lijst wenst toe te voegen, kan contact opnemen met Stad Brugge op telefoonnummer 050 44 80 66.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement